Bekjemp depresjon med øreplugger

Flere mennesker lider av såkalt sesongavhengig depresjon, eller vinterdepresjon på godt norsk. Lysterapi har lenge vært en behandlingsform mot denne type depresjon, og nå tar finske Valkee saken i egne hender og lanserer øreplugger som skal sende lysstråler direkte inn i hjernen.

Finske forskere ved Universitetet i Oulu og Valkee har kommet frem til at det ikke er først og fremst øynene som trenger lys i behandling av vinterdepresjon, men hjernen. Å overføre lys direkte inn i hjernens fotosensitive grå substans via ørene skal være en mer effektiv måte å få løftet humøret på.

Ingen lyd

Ørepluggene er klinisk testet over tid for å forsikre brukerne om at det først og fremst ikke er skadelig, og for å vise at det faktisk fungerer. Ifølge Valkee kan 9 av 10 testsubjekter vise til at symptomene på vinterdepresjon ble borte ved bruk av ørepluggerne

Ørepluggene bruker LED-lys, og ved å benytte seg av disse 8-12 minutter daglig skal man få ønsket lindrende effekt. Dessverre for de audiofile er det bare lys som blir slynget ut av ørepluggene, og ikke lyd i tillegg. Hvis man har ønsker om å lytte til beroligende eller jovial musikk mens behandlingen pågår, må man ta i bruk stereoanlegget eller liknende.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Ørepluggene fra Valkee er å få kjøpt i svart eller hvitt på nettbutikken deres, til i underkant av 1500 kroner. Man får også kjøpt en USB-lader i tillegg til rundt 200.

(Kilder: Crunchgear, Gizmodo, Techland, TFTS)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen