Visepresidenten i EU-kommisjonen Nellie Kroes.
Visepresidenten i EU-kommisjonen Nellie Kroes. (Bilde: EU-kommisjonen)

Behov for 700 000 IT-folk

EU-topp mener Internett og IT er nøkkelen til å løse den økonomiske krisen.

Internett og informasjonsteknologi vil kunne bidra til å løse mange av Europas utfordringer, noe som vil gi en kraftig økning i etterspørselen etter IT-folk. Dette sa nylig visepresidenten i EU-kommisjonen Nellie Kroes under et foredrag, i følge Digi.

– Vår hovedutfordring i dag er å sørge for de jobbene og den veksten som vil løfte oss ut av krisen. Internett tilbyr her en ekstraordinær, ny plattform for innovasjon, sa Kroes videre.

Hun mener dette vil gi et så stort behov for nye IT-jobber at det på sikt vil bli et underskudd på 700 000 IKT-arbeidere. Dette ser hun som en god nyhet for de 5,5 millionene arbeidsløse under 25 år som har den rette forståelsen og kunnskapen.

Kroes pekte også på at IT nå gjennomsyrer de aller fleste næringer, og at nettskyen vil gjøre IT enda mer tilgjengelig. Nettskyen omformer ikke bare den digitale økonomien, men enhver sektor som bruker den. Det gjelder alt fra småbedrifter som får billige løsninger, til alle sektorer fra helse til musikk.

Kroes har ansvaret for EUs digitale agenda, og utspillene hennes er en klar anbefaling fra toppen av EU-kommisjonen om å satse på IT-utdannelse.

(Kilde: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen