Behold orden i rotet

Nå har vi riktignok en stund vært forkjempere for orden på skrivebordet (i det minste det virtuelle du har på datamaskinen din), men la oss innse det - noen trives ganske enkelt best med mange ikoner fremme. Over uker og måneder bygges det opp et flott - om enn tilsynelatende tilfeldig - system der ikonene ligger spredt rundt på skrivebordet. Et fullt fungerende system, så lenge ingen rører i det.

Så skjer det typiske. PC-en går uventet ned for telling, et spill avslutter i feil oppløsning eller du skal oppgradere grafikkortdriverne. Plutselig er alle dine sirlig plasserte ikoner samlet en usystematisk haug på venstre side av skjermen, og gjør det nærmest umulig å finne det du leter etter.

Løsningen på problemet (unntatt det å rydde, selvsagt) heter DesktopOK, en liten applikasjon for alle som bruker Windows 98 eller nyere (også 64-bit) operativsystem. DesktopOK lar deg lagre posisjonen på skrivebordsikonene dine og gjenopprette posisjonene på disse dersom uhellet skulle være ute. Skrivebordet lagres til .ini-fila som legger seg i filmappen du kjører programmet fra, men du kan også velge å lagre det som spesielle .dok-filer.For deg som ikke er spesielt god til å rydde skrivebordet er det likevel slik at du kanskje heller ikke er rutinert nok til å lagre oppsettet ofte nok. Derfor vil du sette stor pris på at du også kan sette programmet til å starte opp med Windows og ikke minst lagre skrivebordet automatisk med jevne mellomrom - fra hver kvarter til en gang om dagen.

DesktopOK er dessuten portabelt, du trenger altså ikke å installere det på PC-en din. Du finner det her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen