Begynn å spare til nytt kamera nå

Begynn å spare til nytt kamera nå

Begynn å spare til nytt kamera nå

Dette er fotoproduktene vi forventer å se lansert i løpet av høsten

Samsung:

Samsung har tidligere uttalt at de har som mål å bli verdensledende på kamera i 2012, og om de skal klare det er det ingen tvil om at de må satse beinhardt. Det gjør de også, men likevel tar vi det for gitt at også de selv nå skjønner at den timeplanen ikke vil holde.

Samsung lanserte 4. januar 2010 sitt eget kamerasystem, NX-systemet, med lanseringen av Samsung NX10. NX10 ble året etter erstattet av NX11, og i tillegg har Samsung lansert både NX5 og NX100. Sistnevnte begynner å bli gammel nå, og har flere ganger vært på billigsalg av kupp-typen. Mye tyder med andre ord på at det kan komme en erstatningsmodell i løpet av høsten.

Samsung NX100 er overmoden.
Samsung NX100 er overmoden.

På objektivfronten har Samsung lovet å lansere fem nye objektiver i året, men det kan se ut som om 2011-objektivene allerede er kjent. I 2012 skal de etter planen visstnok lansere en 35mm f/1.4, en 50 mm f/1.4, en 135 mm f/2.0, samt en 12-24 mm f/4 og en 75-300 mm f/4-5.6, men vi er temmelig sikre på at ingen av disse vil dukke opp på denne siden av jul.

En oversikt over planlagte NX-objektiver finner du her

Fujifilm:

Vil Fujifilm bygge videre på X100?
Vil Fujifilm bygge videre på X100?

Det går en del rykter omkring hva Fujifilm kommer med i løpet av høsten, og selv om det er liten tvil om at de nok vil ønske å bygge videre på den store oppmerksomheten X100 har gitt dem, er det temmelig usikkert hva de vil finne på. Noen rykter sier at et nytt systemkamera ligger i startblokken, løselig basert på X100, men det synes vi ikke høres veldig sannsynlig ut. I alle fall ikke før nyttår. Fujifilm har imidlertid laget speilreflekskameraer med Nikon-fatning tidligere, og et nytt samarbeid med nikon er kanskje ikke helt utenkelig, dersom Nikon skulle lansere et speilløst system med ny objektivfatning. En annen ting verdt å ha i tankene om dette er også at Fujifilm faktisk er medlem av gruppen av selskaper som står bak microFourThirds, selv om de hittil ikke har sluppet noen produkter til systemet.

Les vår test av Fujifilm X100

Leica:

Leica M9-P byttes ikke ut...
Leica M9-P byttes ikke ut...
...men det gjør kanskje M8.2?
...men det gjør kanskje M8.2?

Leica slapp nettopp M9P, en ny versjon av M9 uten de helt store forskjellene. Litt annen logo og hardere glass på skjermen var omtrent det som ble endret. Mer interessant er det da at Leica mer eller mindre har bekreftet at de planlegger et nytt speilløst systemkamera som prismessig skal ligge mellom 15 000 og 52 000 kroner. Et stort spenn, men interessant likevel. Leica har periodevis slitt med økonomien, og det er mulig de nå har kommet frem til at større volumer må til for å tjene penger - ikke bare høye priser. Uansett heter det seg at det nye kameraet vil ha en bildebrikke som minst er av APS-C-størrelse, og lansering vil sannsynligvis ikke skje før på Photokina høsten 2012. Er det en oppfølger til M8.2 vi ser i det fjerne her?

Dette er fotoutstyret som kommer i butikkene i august

Her kan du hoppe direkte til det merket du vil lese mer om:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen