Begynn å spare til nytt kamera nå

Begynn å spare til nytt kamera nå

Begynn å spare til nytt kamera nå

Dette er fotoproduktene vi forventer å se lansert i løpet av høsten

Olympus:

Olympus satser tungt på sitt mFT-system, og slapp nettopp etterfølgere til alle sine PEN-kameraer, og vel så det. Sannsynligvis har de dermed heller lite nytt å by på til høsten, men dette kan være en smart strategi. Ved å slippe alt, eller nesten alt, tidligere enn alle konkurrentene, får de mer oppmerksomhet og gratisomtale.

Og det trenger de, for Olympus sliter. Antall ansatte reduseres stadig, og store deler av Olympus' tilstedeværelse i Norge er nå flyttet til Sverige. VIP-servicen som de var berettiget stolte av er også en saga blott, og da en av våre freelancere sitt E-3 havarerte tok det omtrent en måned før reklamasjonsreperasjonen var utført og kameraet tilbake i hans hender. Når man lever av å bruke sitt fotoverktøy er slikt ikke akkurat noe man setter pris på.

Les vår test av Olympus E-3

Olympus E-30. Oppfølger på vei?
Olympus E-30. Oppfølger på vei?

Selv om Olympus satser klart hardest på speilløse kameraer er det ikke dermed sagt at de har helt gitt opp speilreflekser. Det er ikke engang et halvt år siden de slapp E-5, sin nye toppmodell, og det går også noen rykter om at det er en E-50 på vei, som erstatning for E-30. Den nå avtroppede Olympus-sjefen, Watanabe-San, har tidligere uttalt at Olympus fremdeles skal utvikle og produsere speilreflekser med en- og tosifrede modellnummer, men han er ikke lenger sjef, så hvem vet?

Les vår test av Olympus E-30

Panasonic:

I likhet med Olympus har Panasonic trolig allerede sluppet det meste av årets nyheter, men unntaket er en mulig etterfølger til GH2, som antakelig vil få navnet GH3, logisk nok. GH2 er et svært bra speilløst systemkamera, så det spørs om det vil erstattes allerede til høsten. Vi tror ikke det, og anser det som mer sannsynlig at Panasonic vil konsentrere seg om objektiver og kompaktkameraer i august og september.

Les vår test av Panasonic GH2

Panasonics nyeste mFT-objektiv: Leica D Summilux Asph 25 mm f/1.4
Panasonics nyeste mFT-objektiv: Leica D Summilux Asph 25 mm f/1.4

Pentax:

Det har vært stille fra Pentax etter at K-5 ble lansert og 645D endelig ble tilgjengelig. Det vil si, inntil Pentax lanserte sitt kompakte systemkamera nå nettopp. Pentax Q ser lovende ut på mange vis, og Pentax ser ut til å satse hardt på systemet, men er det konkurransedyktig? Det vil tiden vise. Det er mulig de vil komme med noe nytt til dette systemet nå i høst, men vi tviler egentlig på det. Når man lanserer et helt nytt system må man overbevise kundene om at både det og produktene er verdt å satse på, så Pentax har neppe hatt noe å tjene på å vente med noen produktannonseringer til høsten, fremfor å lansere alt i en engang. Vi tror heller ikke det er sannsynlig at det kommer noen etterfølger til K-5 nå til høsten, men det kan hende det vil komme et speilreflekskamera i innstegsnisjen.

Pentax Q
Pentax Q

Her kan du hoppe direkte til det merket du vil lese mer om:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen