Begynn å spare til nytt kamera nå

Begynn å spare til nytt kamera nå

Begynn å spare til nytt kamera nå

Dette er fotoproduktene vi forventer å se lansert i løpet av høsten

Høsten er i anmarsj og det er ikke mange ukene til IFA-messen, som plutselig er blitt høstens store fotomesse etter at PMA atter en gang ble utsatt, denne gang til januar neste år. Samtidig har de ulike produsentene nå endelig kommet seg sånn noenlunde på beina igjen etter finanskrise og jordskjelv i Japan. Dermed ligger alt til rette for at det lanseres en masse nye og spennende fotoprodukter til høsten. Her tar vi en kjapp titt på hva ryktene sier og hva vi selv tror vil komme.

Her kan du hoppe direkte til det merket du vil lese mer om:

Sony:

Sony SLT-A77?
Sony SLT-A77?

Sony slipper systemkameraer i ett bankende kjør, i sitt forsøk på å overta markedsdominansen i denne nisjen. Det ville derfor overraske oss stort om de ikke slipper en saftig nyhet eller to i løpet av høsten. En nyhet vet vi allerede om, nemlig Sony A77, som ser ut til å blir en lenge etterlengtet etterfølger til Sonys gamle entusiastmodell A700, som Sony-fansen har ventet så alt for lenge på nå. Alt tyder på at A77 vil få det samme halvgjennomtrengelige speilet som Sonys dobbeltsiffermodeller har hatt en stund, og etter alt og dømme vil dette bli et temmelig heftig kamera som nok vil høre hjemme i entusiast- eller halvproff-segmentet.

Her kan du lese mer om Sony A77

Det er også ventet at Sony samtidig vil slippe et nytt kitobjektiv til disse kameraene, men nøyaktige spesifikasjoner vet vi ingen ting om. Samtidig ser det ut til at Sony vil slippe en ekstremtele på 500mm med blender f/4. Prisen på sistnevnte vil nok også kunne betegnes som ekstrem, men nøyaktig prisnivå er ennå ukjent. Tilsvarende objektiver fra andre produsenter ligger i snitt på rundt 67 000 kroner.

Med det tempoet Sony har sluppet systemkameraer de siste årene er det ingen som helst grunn til at A77 skal være det eneste de har å slippe nå i høst. Sannsynligvis vil vi se en modell eller to til med samme speiltype, og det modellnummeret som oftest nevnes foruten A77, er A65. Detaljer er naturlig nok ikke kjent. Ennå.

Vi forventer også å se ett eller to speilløse systemkameraer fra Sony i løpet av høsten, spesifikt Sony NEX-7 som blir den nye toppmodellen i NEX-serien, og en ny versjon av NEX-5, som muligens vil få navnet NEX-5N.

Les vår samletest av speilløse kameraer her

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen