Begrenset NetCom-3G

Mens Telenor har hatt sitt UMTS-nett oppe siden desember i fjor, har NetCom latt vente på seg. Ventetiden har blitt dyr for operatøren, som har blitt straffet med dagbøter fordi konsesjonsvilkårene ikke har blitt innfridd. Nå er imidlertid nettet åpent og klart til bruk, men har du en 3G-telefon må du fortsatt ta til takke med Telenors nett.

Mobilt bredbånd
NetComs 3G-tjeneste lanseres som et trådløst, mobilt bredbånd. Farten er inntil 384 kbps og for 499 kroner i måneden får man ubegrenset bruk. Dette er gode nyheter for PC-brukere, som nå får et rimeligere alternativ til Telenors 3G-nett, hvor maksprisen per dag er 30 kroner, eller omlag 900 kroner i måneden.

De som forventet seg mobiltelefoni i NetComs 3G-nett, blir derimot sittende igjen med lang nese. Ikke før 1. juni vil operatøren åpne nettet for mobiltelefoner, og kunder hos NetCom må dermed smøre seg ytterligere med tålmodighet før videotelefoni og Dagsrevyen på mobilen blir en realitet.

For tidlig for 3G?
Guri Wormdahl, kommunikasjonssjef i NetCom, hevder at etterspørselen etter 3G-telefoni er så lav at det ikke er noen vits for NetCom å åpne nettet for telefoni. Dessuten, sier Wormdahl, er det kun et fåtall 3G-telefoner å få kjøpt, og disse har dessuten en uoverkommelig pris. - Folk har nettopp tatt i bruk MMS, etterspørselen etter 3G er minimal, uttaler Wormdahl.

Dette kan i beste fall kun sies å være en tynn unnskyldning. En titt på Sverige og Danmark viser at det finnes både telefoner og marked for et 3G-nett, og konkurrenten Telenor har tross alt hatt et tilbud siden desember i fjor. Wormdahl innrømmer da også til Aftenposten at hensynet til kundene ikke er den primære grunnen til at de åpnet nettet nå. Med et 3G-tilbud, selv om det er av begrenset karakter, vil NetCom slippe ytterligere dagbøter.

To alternativer
I NetComs tilbud for høyhastighets Internett, finner vi to datakort-alternativer. Det ene kortet har EDGE og GPRS, mens det som er aktuelt for 3G-kunder er et kort med UMTS og GPRS. 3G-kortet koster snaut 2.500 kroner med moms, mens abonnementet NetCom Connect som nevnt koster 499 kroner i måneden for fri bruk. Teleanalytiker Tore Aarønæs mener at dette er en god pris, hverken spesielt dyr eller spesielt billig, og at det først og fremst vil være bedriftsmarkedet som er aktuelle kunder.

Varianten for de som ikke har planer om å overføre store datamengder, er Connect 20. Her betaler man 125 kroner hver måned og får da fri bruk inntil 20 MB i måneden. Overføring utover dette koster fem kroner per MB.

NetComs 3G-tjenester er tilgjengelige fra i dag, 1. mars, og du finner mer informasjon på nettsidene til NetCom .

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen