Begraves med mobilen

I Irland er det vanlig at folk begraves med en eller flere eiendeler. Siden mobiltelefonen har blitt så vanlig, begraves nå flere og flere mennesker med sin mobile følgesvenn. - Jeg har sett det noen ganger. Det er ikke en stor trend, men det foregår, sier Seamas Griffin i Kirwan´s funeral homes i Dublin til Belfast Telegraph.

For ti år siden var det vanlig at folk ble begravet med sin favoritt-whiskey, fotografier, gifteringen sin og andre personlige eiendeler. Men siden mobilen har blitt så populær, ser folk den som en forlenget del av dem selv, og ønsker å ta den med til den andre siden.

- Noen mennesker, spesielt unge jenter, lever livet med mobilen og føler derfor at den er en forlenget del av dem, sier kollega Keith Massey. - Andre er kanskje livredd for å våkne opp i kisten, så de tar med en mobiltelefon de kan ringe etter hjelp med, sier han.

Likevel må mobilen enten være skrudd av eller i det minste satt til å ikke ringe når den begraves med sin døde følgesvenn. - Jeg er sikker på at det har skjedd at en mobiltelefon har ringt i kisten, men folk flest skrur dem av, sier Massey.

Trenden med å ha en mer personlig begravelse fremfor en tradisjonell en, gjør det mer akseptert å bli begravet med personlige gjenstander som mobiltelefoner, tror Griffin. Det har også blitt akseptert at det spilles musikk den avdøde likte fremfor de tradisjonelle salmene i begravelser. I Irland finnes det retningslinjer for hva som kan spilles i bryllup, men ikke for begravelser. En prest i Dublin sier til Belfast Telegraph at det har blitt mer vanlig å spille favorittmusikken til avdøde, spesielt når det er en ung person som har dødd.

(Kilder: Textually.org, BelfastTelegraph.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen