f3-13! (Foto: Marius Valle)

Begeistring for mulig Motorola-salg

Motorolas mobiltelefonavdelig sliter i motbakke om dagen. Tidligere i uken la analytiker Richard Windsor i Nomura International frem spådommer om at Motorola kunne kutte ut å lage mobiltelefoner for å redde seg ut av en vanskelig situasjon.

Analytikeren mener også at det er en mulighet for at Motorola kan selge sin mobiltelefonbedrift til en kinesisk aktør. Det var dette som skjedde med Siemens Mobile, da Siemens solgte mobildivisjonen sin til taiwanske BenQ.

Motorola har nå selv hintet frempå om at dette kan bli en mulighet. Dette har sendt verdien på Motorola-aksjer til himmels. Fredag gikk verdien opp 10,3 prosent, skriver Cellular News.

Kan få 27 milliarder

Analytikere hevder at Motorola kan få et sted rundt fem milliarder amerikanske doller, eller rundt 27 milliarder norske kroner for mobildivisjonen.

Analytikerne peker imidlertid på at et salg eller å opprette et "joint venture"-selskap, slik som Sony Ericsson er, ikke vil løse de store problemene Motorlas mobildivisjon har. Det største problemet er at de ikke har noen mobiltelefoner som kan selge stort. Noe slikt har ikke selskapet sett siden de lanserte Razr-serien sin.

Citigroup-analytiker Jim Suva mener at Motorolas nye sjef, Greg Brown, potensielt kan redde selskapet ved å endre på mobildivisjonen.

Mobildivisjonen sto i fjor for 19 milliarder av Motorolas samlede omsetning på 36,6 milliarder dollar.

(Kilder: Cellular-news.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen