Beerfest

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kompisgjengen Broken Lizard kan på flere måter sammenlignes med klikken til Kevin Smith og hans View Askewniverse; hovedforskjellen ligger hos gruppens regissører hvor den mer eller mindre talentløse Jay Chandrasekhar representerer førstnevnte gruppe. Broken Lizard" er en gruppe komikere som skriver og spiller i samarbeidsprosjekter som for eksempel "Super Troopers", "Club Dread" og nå "Beerfest".

USA v.s. Tyskland under Beerfest-arrangementet.
USA v.s. Tyskland under Beerfest-arrangementet.

Kommersiell suksess

Som følge av filmen "Super Troopers" ble regissør Chandrasekhar regnet av bladet Variety blant 10 regissører å holde øye med i 2001 - på tross av lunken mottakelse hos kritikere. I 2005 lagde han kanskje årets dårligste, kommersielle storfilm "The Dukes of Hazzard".

Filmen brukte rundt 53 000 000 dollar på å puste liv i det 38-år gamle TV-konseptet med samme navn, og var egentlig ikke et Broken Lizard-prosjekt, selv om alle medlemmene hadde roller i filmen. Den hadde relativt grei kommersiell suksess og Warner Bros. bestemte seg for nok en gang å kaste penger etter Chandrasekhar og hans kompanjonger.

Kompiskonsept

- Vi tar gjerne utfordringen fra dere, Sverige.
- Vi tar gjerne utfordringen fra dere, Sverige.

Historien til "Beerfest" ble i større eller mindre grad levd ut av guttene i Broken Lizard på Colgate University i deres ungdom. Deres festerfaringer fra college utgjør basisen for denne uhøytidelige fortellingen om øldrikking. To brødre reiser til Tyskland for å spre asken til deres avdøde bestefar under den velkjente Oktoberfestivalen i Munchen, men snubler over et enda mer prestisjefullt arrangement; "Beerfest". Dette er en undergrunns drikkekonkurranse/-festival utelukkende for inviterte deltakere. Våre to helter blir ledd ut av konkurransen og reiser hjem til USA i skam.

I hevngjerrighetens ånd bestemmer de seg for å samle et lag og utfordre mesterne av konkurransen, tyskerne, som tilfeldigvis også er deres halv-fettere. Dette simple plottet blir krydret med et par vrier og drevet frem av trettende stereotypiske karakterer, som det neppe er lagt mye energi i. Guttene i Broken Lizard har laget en film som nok ble mer intern enn det som var planen. Det geniale med filmen er at den er så dum og uinteressant, og derfor passer perfekt til den aktiviteten som er hovedemne i filmen: konsumering av store mengder alkohol. Den er ikke verdt å huske uansett.

Beerfest

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen