Bedriftsprofil: eZ systems Norden

Når ble bedriften startet opp - og kan du fortelle litt om historikken bak firmaet?

eZ systems ble startet opp i 1999. Det var en gruppe gründere som startet opp selskapet. Blant disse var Aleksander Farstad, som også i dag er administrerende direktør. eZ systems eies privat av ansatte og noen eksterne investorer.

Hovedkontoret ligger i Skien, der selskapet har hatt hovedbase siden oppstart.

Antall ansatte bedriften har. Verden over, og på det lokale kontoret?

I dag har vi vel omkring 51 ansatte på verdensbasis, med 4-5 ansatte på distriktskontoret her i Oslo. Foruten hovedkontoret i Skien har vi kontor i Dortmund for Midt-Europa og utviklingsavdeling i Odessa i Ukraina. Vi er også i gang med å starte opp i Lyon, Frankrike. Den avdelingen skal ta seg av de sørlige deler av Europa.

Vi er representert med 14 ulike nasjonaliteter, som gir et allsidig mijlø. Det er også bra med tanke på at vi har mange ulike kunder, med brukere i 118 land.

Omsetning, verden over og for Norge?

Ingen offisielle tall på dette. Årene 2002 og 2003 gikk vi i pluss, mens vi har brukt de siste årene til å bygge oss opp og derfor har hatt større utgifter.

Hvilke markeder er bedriften inne i?

Vi retter oss inn mot en allsidig gruppe brukere. Hovedsaklig kan vi dele inn i tre: Utdanningssektor, offentlig og næringsliv (som vi kaller Enterprise)

Vår definisjon av Enterprise er at kunden må være av en viss størrelse, uten at dette skal forstås som at vi bare har store kunder. Vi har nok ikke det rette produktet for de minste kundene, som kun skal ha en enkel nettside opp å gå.

Kan du si noe mer konkret om hvilke kunder dere har?

Alle mulige, fra organisasjoner til rene nettbutikker. Eksempler kan være Kirkens Nødhjelp, Høyskolen i Oslo, GN Store Nord og Copenhagen Business School i Danmark, Nasa og Pentagon i USA. Jeg anbefaler at dersom man har ytterligere interesse for hvilke kunder vi har kan man gå inn og se på en del kundereferanser via våre nettsider.

Hvilke produkter har dere?

Hovedproduktet heter eZ publish, som er et Open Source Enterprise Content Management System. Vi leverer et produkt som skalerer likt som Enterprise-, Open Source- og Content management-produkter fra andre produsenter.


eZ publish Professional License

Vi kjører på en modell med en tosidig lisens. Ett alternativ er en helt åpen GPL-lisens. Da kan man utvikle så mye man vil på toppen av det vi har lagt i bunn. En stor andel av kundene våre bruker denne lisensen. En viktig begrensning er at man kan ikke ta det man har utviklet og selge dette videre. For dette har vi en proff-lisens som er for selskaper som vil basere seg på vårt rammeverk, men utvide med egenutviklede tjenester.

Det er forøvrig samme kode som ligger i bunnen under begge lisenser.

eZ publish er et modulbasert system, med mange muligheter. Man kan ha mange typer innhold, med både mer og mindre dynamiske sider. Det er lett å utvide rammeverket etterhvert som nye moduler legges til.

Typiske bruksområder er store bedriftssider, intranett eller community med forumfunksjonalitet.

Vi bruker åpne standarder, og skiller mellom innhold og design. Sistnevnte gjør det enkelt å gjenbruke kode. Vi prøver å holde kjernen veldig ren - med en masse ting bygget på toppen av dette.

Hvor mange enheter selger dere?

Vi er som sagt inne i 118 land, med over 30 000 nedlastinger per måned på verdensbasis. Vi har registrert over 150 000 siter som bruker systemet per dags dato. Det er en mindre andel som er proff-brukere, uten at jeg helt husker de helt konkrete tall for dette her og nå.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen