Bedriftskontroll med norsk programvare

Det norske selskapet Moonscape har lansert ny versjon av en programvare som skal kunne kontrollere nettverk, og gjenopprette datasystemer til tidligere tilstand, dersom katastrofen er et faktum.

Moonscape er rettet mot administratorer i bedrifter, og skal ifølge en pressemelding kunne brukes til å kontrollere nettverket uansett hvor i verden administratoren befinner seg.

Programmet tar bilder ("snapshots") av harddisken og gjenoppretter til ønsket bilde etter systemkræsj, virusangrep eller brukerfeil. Dermed fungerer programmet som en tidsmaskin for IT-ansvarlige og andre som plages av rotete brukere, sier det i pressemeldingen.

IT-ansvarlige for store nettverk, vil kunne gjøre alle oppdateringer og gjenopprettinger fra kun en konsoll over ulike subnett. Oppdateringene skal kunne gjøres stille, mens folk bruker maskinene, uten behov for restart. Konsollen er utbyggbart med en inventorymodul og fjernhjelp med ulike funksjoner.

Moonscape krever ikke lenger en egen partisjon på harddisken, men tar av allerede ledig plass. En oppdatering eller en reinstallering krever kun en kommando, og prosessen skal ifølge pressemeldingen ta mindre enn 2 minutter.

I tillegg til "snapshot"-funksjonen kan Moonscape også brukes til vanlig sikkerhetskopiering, og sikring av harddisken med kryptering. Teknologien har vært under utvikling siden 1997.

Moonscape koster fra 599 NOK (uten mva), men kan prøves før det eventuelt kjøpes. Les mer om produktet på moonscape.no.

(Kilde: Moonscape)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen