Bedrifter angripes av bander

Over 74 000 datamaskiner over hele verden skal være infisert med den trojanske hesten Zeus.

Zeus brukes til å opprette et globalt nettverkt (botnet) med infiserte maskiner, og de fokuserer på bedriftsmaskiner. Dette melder sikkerhetsselskapet Netwitness.

Zeus er laget for å stjele sensitiv informasjon som brukernavn og passord for nettbanker, sosiale nettsteder og e-postsystemer. Det skal nylig være oppdaget 75 GB av stjålet informasjon ved en rutinekontroll.

Trojaneren kan også brukes til å søke etter og laste ned spesifikke filer fra en infisert datamaskin, og gir angriperen mer eller mindre kontroll over maskinen.

Merck, Cardinal Health, Paramount Pictures og Juniper Networks er blant selskapet som er blitt angrepet av trojaneren. Over halvparten av de infiserte maskinen var også infisert med den skadelige P2P-klienten Waledac. De fleste infiserte maskinene skal være i land som Egypt, Mexico, Saudi-Arabia, Tyrkia og USA, men over 200 land skal være berørt.

Det er sannsynligvis østeuropeiske bander som har brukt servere i Tyskland til å spre trojaneren via e-postmeldinger og nettsider.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen