Bedre video for Radeon X1300-etterfølger

Alternativ tekst mangler

Det skal være en lekket ATI-presentasjon som avslører at selskapets kommende RV550-brikke får innebygget Xilleon-basert hardware-akselerasjon av video. I presentasjonen kaller ATI denne videokretsen for "Universal Video Decoder" (UVD), som støtter prosessering av to samtidige videostrømmer.

Dermed skal RV550-kortene også være i stand til å spille av det mest krevende videoformatet som HD DVD og Blu-ray kan by på - 1080p-oppløsning i H.264 (MPEG-4)- eller VC-1 (WMV9)-format.

Per dags dato er hardware-akselerasjon av slikt materiale forbeholdt ATIs dyrere modeller i Radeon X1800 og X1900-seriene. De billigere modellene i X1300- og X1600-seriene klarer kun å håndtere inntil 720p.

RV550 etterfølger dagens Radeon X1300 og er ellers utstyrt med fire pixel- og fire vertex-prosessorer. Kjernen vil operere på 600 MHz, som skal bety at brikken kan kjøles vifteløst. Minnefrekvensen vil på sin side settes til 800 MHz effektivt, og minnebussen er 128 biter bred.

Kortene basert på RV550 vil komme i to versjoner - begge med DVI-kontakt (dual link) og henholdsvis S-video- og HDMI-ut. Begge kortene omtales som HDCP-klare.

Masseproduksjonen oppgis å starte først i desember. Siden det er snakk om "mainstream"-produkter ventes prisen å bli deretter - kortene vil trolig koste under 1000 kroner, avhengig av konfigurasjon.

Se vår lanseringsguide for en oversikt over kommende grafikkprosessorer.

(Kilder: Reghardware, HKEPC, Dailytech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen