Bedre USB 3.0 i Windows 8

Microsoft lover deg en raskere og mer utholdende PC.

Med sin enorme utbredelse, anvendelighet og bakoverkompatibilitet er det ikke så merkelig at USB-grensesnittet er blitt så populært. Men den nye og raske USB 3.0 har til gode å få et skikkelig gjennombrudd, selv om standarden har vært på plass siden 2008.

Dette er det naturligvis flere grunner til. Intel har sittet på gjerdet og samtidig tuklet med sin egen Thunderbolt-standard, som Apple nå har trukket til sitt bryst nettopp på bekostning av USB 3.0. På bærbare PC-er og annen maskinvare har heller ikke USB 3.0-porter florert, og det er i hovedsak det siste halve året at det har fått skikkelig feste på nye datamaskiner.

En annen ting er at USB 3.0 ganske enkelt ikke vært spesielt moden. Tester har vist at vi kun får en firedobling av overføringsytelsen, mens standarden teoretisk skal være hele ti ganger kjappere enn USB 2.0.

Les også: Riktig kabel kan doble diskytelsen

En del av problemet med modenheten tar nå Microsoft på sin kappe. For det kommende Windows 8 har programvaren som styrer USB-kontrolleren blitt skrevet om fra bunnen av, og vi blir lovet to ting. Det ene er høyere ytelse, ettersom potensialet i USB 3.0-spesifikasjonen ligger langt over hva som leveres per i dag. Det andre er bedre strømstyring, noe som ikke bare betyr raskere lading av eksterne enheter som for eksempel mobiltelefoner, men også en mer energieffektiv drift. Det betyr blant annet bedre batteritid for bærbare.

For mer omfattende info rundt dette anbefaler vi deg å ta en titt på Microsofts egen Windows 8-blogg.

Kilde The Next Web

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen