Bedre touch på LG

Vi har prøvekjørt de nye modellene som ble lansert på MWC i Barcelona i går. Med få unntak synes vi LG denne gangen har lyktes med å bygge et brukergrensesnitt som er både selvforklarende og funksjonelt.

De nye modellene skiller seg fra hverandre ved at de har tre ulike løsninger for touch. Dessuten har alle i tillegg et normalt mobiltastatur. 

Strøk
Vi synes det er enklere å få telefonene til å reagere slik vi ønsker. På toppmodellen KF 700 finnes dessuten såkalte Widgets. Stryk fingeren over skjermen, og trekk frem neste lille applikasjon. Selve blaingen med fingerstrøk minner ikke så rent lite om hvordan vi gjør det på iPhone.

Metallskiven bak på mobilen kan rulles om du vil bla i menyer, og ved et tastetrykk kan du hente opp en ikonkarusell på skjermen. Her er det plass til 6 ikoner, og du bestemmer selv hvilke du vil ha med.

Når du ser på bilder kan du bla fra bilde til bilde med fingerstrøk. Men å snu et bilde som er plassert feil i forhold til skjermorienteringen går ikke. 

Halvgodt
Den todelte løsningen på KF600 gir oss en liten trykkfølsom skjerm under hovedskjermen. Det er griselekkert, men virker i praksis litt knotete. Vi bytter raskt og enkelt mellom applikasjonene, og her har du også en hel del muligheter for tilpasning av hvordan mobilen skal se ut. Men samtidig tar vi oss stadig i å forsøke å trykke på ikonene på den store skjermen. 

Det går ikke – bare den lille skjermen har trykksensorer. 

Navigasjonsfelt
Den tredje trykkfølsomme mobilen, KF510, er en mer tradisjonell slidemobil. Men også her brukes det nederste stykket på telefonen som navigasjonsfelt. Under plasten ligger en hel rekke små dioder og forteler deg hvilke funksjoner de ulike områdene har. Det ser ikke så verst ut, og trykkfeltet fungerer også bra. 

På samme måte som med de øvrige modellene vil du kjenne en lett vibrasjon som markerer at berøringen er registrert. 

Les også:

-
Motorola gir ikke opp mobil
- LG satser smart og stilig
- Stilig fra Samsung

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen