Bedre taletid, mer båndbredde

Bedre taletid, mer båndbredde

Infrastrukturselskapet Nokia Siemens Networks annonserer at de har testet ut CSOHSPA, som ikke bare er en lang forkortelse men også en batteri- og båndbreddebesparende teknologi i 3G-nettet. CSOHSPA (Circuit Switched over HSPA) har som mål å øke den tilgjengelige båndbredden for datatrafikk i mobilnettet.

Tale over super-3G

Dette gjøres ved enkelt og greit å sende samtaler over HSPA-delen (super-3G) av nettet i stedet for de vanlige stemmekanalene. Dette frigjør stemmekanalene til bruk for datatrafikk, og sluttreslutatet skal bli mer tilgjengelig båndbredde for brukerne.

I praksis er det altså snakk om en form for IP-telefoni hvor samtalene dine formidles over et datanettverk. Dette er på mange måter fremtiden, da LTE, eller 4G om du vil, kun vil fungere med IP-telefoni i en eller annen form når du skal snakke.

Lengre batterilevetid

Teknologien har også den hyggelige bieffekten at batteriet varer lenger på telefonene, slik at du slipper å lade like ofte. Ifølge Nokia Siemens Networks kan taletiden øke med så mye som 50 prosent. I tillegg skal det ta halve tiden å sette opp en samtale. Den som ringer vil ikke merke noen forskjell på CSOHSPA og tradisjonell ringing, da det vil fungere på samme måte.

Teknologien er en del av 3GPP revisjon 7, den kommende standarden for 3G-nett. Foreløpig har Nokia Siemens Networks testet den ut hos operatøren Elisa i Finland.

Programvareoppdatering

Teknologien krever ingen fysiske utskiftinger i 3G-nettet, men kun en oppdatering av programvaren i basestasjonen. Mobiltelefonen din må du imidlertid skifte ut, da denne må støtte 3GPP-revisjon 7.

Den nye 3GPP-revisjonen skal også inkludere HSPA+, som er videre oppgraderinger av nedlastingshastighetene i super-3G-nettet. Nokia Simens Networks har allerede demonstrert nedlastinger på 21 Mbps.

(Kilde: pressemelding, engadgetmobile.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen