Bedre sikkerhet på internett

Sikkerhetsprotokoller og –programvare er blant mange måter å beskytte seg mot uønskede gjester på datamaskinen, men ofte skjer dette på bekostning av ytelsen i varierende grad.

Med oppussingen av DNS som nå er ferdig, vil sikkerheten kunne øke uten å virke inn på ytelse. Verdens 13 DNS-servere (Domain Name System) har nemlig gjenomgått forberedelser for å implementere DNSSEC, eller DNS security extensions, som er designet for å håndtere svakhetene ved sikkerheten i DNS. DNS er, enkelt forklart, et system som oversetter våre algebraiske navn på nettsteder (uttrykt med bokstaver og tegn) til numeriske IP-adresser som datamaskinene kan forstå.

DNSSEC virker ved innholdet på adressene autentiseres før, under og etter informasjonen flyttes rundt på internettet. Blant mange fordeler, er at det vil kunne hindre andre i å lede brukere inn på falske nettsteder som ofte brukes til nettfiske (phishing) og å installere trojanere.

Sikkerhetseksperter advarer imidlertid mot å overdrive effekten, og peker på at dette ikke betyr at konfidensielle data ikke kan leses av andre, men at det hindrer en del vanlige angrepsmetoder av brukere.


Kevin Hogan, Symantec

Kevin Hogan, overdirektør ved Symantec Security Response, sier det er viktig at TLD-er, ISP-er og resten av DNS-kjeden implementerer løsningen om sikkerhetstiltaket skal ha noen signifikant effekt.

TLD-ene (Top Level Domain) .uk og .org har allerede tatt i bruk DNSSEC, mens .us og .biz har annonsert de er i gang med implementasjonen.

(Kilde: Computerweekly)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen