Bedre sikkerhet med smart GPS

Det er tyske Bosch Blaupunkt som har presentert sin visjon for en trafikksikker framtid, skriver Mobil.nu.

Selskapet mener GPS-ene i framtiden blir langt mer intelligente, og ser for seg at de kan kjenne igjen veiskilter via et innebygd kamera i bilen. Systemet sammenlikner deretter skiltets verdi, for eksempel tillatt hastighet, med hvor fort du kjører, og kommer med en advarsel om du overskrider fartsgrensen.

En annen funksjon som kommer er advarsel om bratte svinger. Om du nærmer deg en krapp sving i for stor hastighet forutser GPS-en at det kan oppstå en farlig situasjon, og gir deg en advarsel.

Det innebygde kameraet skal også brukes til videonavigasjon, det vil si at du får en video av veien på GPS-skjermen, med kjøreanvisninger som grafikk lagt oppå. Fordelen er at du kan følge med trafikken samtidig som du titter på GPS-en.

Ifølge Blaupunkt skal vi ikke trenge å vente lenge på framtidens GPS-er, de regner med å legge inn de nye funksjonene i sine produkter i løpet av neste år. Selskapet jobber også med kamera- og algoritmefunksjoner som skal advare om at du er for nært bilen foran, og varsle om fotgjengeres adferd, men disse ligger noe lengre fram i tid.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen