Bedre sikkerhet fra VMware


VMware sine "virtuelle maskiner"

"Assured Computing Environment" gjør at man kan sette spesielle rettigheter i operativsystemet og blant annet forhindre uautorisert kopiering. Man også konfigurere programmet til å blokkere aksess til USB-porter, skrivere eller spesielle disker. Poenget er at man kan gi eksterne brukere aksess på systemet og kun gi tilgang til de ressurser som strengt tatt er nødvendig.

En annen hendig funksjon er at det er mulig å sette tidsbegrenset aksess på systemet slik at login ikke lenger vil være mulig etter en gitt dato.

Foreløpig er ACE kun tilgjengelig som en test-versjon, men selskapet regner med å lansere applikasjonen i endelig versjon før årets slutt. Prisen rapporteres å ligge rundt 100 amerikanske dollar. Den første versjonen vil kun kjøre på Windows, men senere vil det også komme en versjon for Linux.

VMware er den største leverandøren av såkalte virtuelle maskiner og har gjort det meget bra med blant annet GSX Server og ESX Server. For ganske kort tid siden lanserte faktisk Microsoft en konkurrent til disse. Du kan lese mer om Microsoft Virtual Server her: Virtual Server fra Microsoft.

(Kilder: Cnet, VMware)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen