Bedre på mobil og PC fra Norsk Tipping

I forrige uke lagde vi en guide til levering av spill via Norsk Tippings på PC og mobil. Disse løsningene fungerer nemlig meget bra allerede i dag, men som både vi og våre ivrige forumdeltakere har bemerket, er ikke alt helt optimalt. Først og fremst mangler mobilklienten støtte for en rekke nyere modeller – deriblant iPhone 3G/3G S og Samsung Omnia HD –, slik at (kanskje) de aller mest ”teknofile” av oss ikke har mulighet til å levere Lotto- eller Tippekupongen via mobilen. Dessuten burde du ha samme valgmuligheter via mobilklienten – altså med systemspill eller valg av egne rekker på Lotto – som du har ved levering hos kommisjonær.
Vi tok disse og andre spørsmål videre til Norsk Tipping, svarene tyder på at vi har mye spennende i vente i løpet av 2009.
Kontinuerlig prosess
Norsk Tippings spill via PC har vært tilgjengelig i flere år, og fungerer tilsynelatende relativt tilfredsstillende for de fleste brukere. Mobilklienten ble etter sigende lansert helt tilbake i 2006, men Norsk Tipping har først i år begynt å markedsføre denne tjenesten aktivt. Du har kanskje sett reklameskiltene på fotballstadioner rundt om i Norge? Men mobilklienten må likevel forbedres, og støttes av flere nyere mobiler, for å bli fullkommen. Vi spurte Pål Bergersen, leder for mobil i Norsk Tipping, om deres framtidsplaner med tanke på mobilspill.
- Arbeidet med håndsett og tilpassning til denne floraen er en kontinuerlig prosess for oss og andre aktører som leverer innhold på denne måten, forklarer Bergersen.
- Vi har valgt å fokusere på åpne plattformer, Java og Symbian, så langt, og kan i dag levere mobilspill til ca 75 prosent – vårt anslag – av de håndsettene som finnes der ute. Vi valgte å lage en applikasjon for nedlasting basert på at vi kunne tilby en bedre brukeropplevelse, legger han til.

(Artikkelen fortsettes.)
 
iPhone?
Flere av våre lesere etterlyser – naturligvis – en applikasjon som fungerer på iPhone 3G- og 3G S fra Norsk Tipping. Bergersen håper at dette vil bli mulig om noen måneder.
Når kommer Norsk Tippings mobilapplikasjon for iPhone, Samsung Omnia HD og andre touchmobiler som i dag ikke støttes?
- Samsung Omnia HD har vi dekning på i neste release (utgave, journ.anm.) av klienten, som er planlagt i nær fremtid. Touch generelt har vi dekning på allerede. Vi jobber med en løsning for iPhone-brukere som vi håper vil være klar i løpet av høsten eller vinteren. Om dette blir en applikasjon i AppStore eller en browserbasert løsning er ikke bare opp til oss, svarer han.
- Vi har registrert at iPhone har tatt mobilt internett til et nytt nivå, spesielt med tanke på brukervennlighet, og ikke minst hyppighet i bruk. Det virker som om mobilt internett vil få sitt gjennombrudd med Apple i førersetet. Vi tror vi gjør en stor feil hvis vi ikke forbereder løsninger som ikke fordrer en applikasjon på mobilen, legger Bergersen til.
Han sier videre at Norsk Tipping setter pris på innspill når det gjelder funksjonalitet på deres spillapplikasjon, og at de har en lang liste over endringer de ønsker å få gjort. Førsteprioritet er imidlertid å få støtte til flest mulig mobilplattformer.
Systemspill kommer raskt
Er du blant dem som foretrekker å plukke ut et antall Lotto-tall med mulighet for å vinne på en kombinasjon av disse tallene, fremfor å spille tilfeldige enkeltrekker, er systemspill på Lotto og VikingLotto ditt enkleste valg. Dette er imidlertid ikke mulig via mobilen for øyeblikket, men skal vi tro Bergersen er dette nært forestående.
- Du kan nå levere alle Norsk Tippings spill og sjekke resultatene via mobilen. Dette var en milepæl for oss. Ytterligere tjenester og forbedringer har vi planlagt å lansere fortløpende i løpet av vinteren. Nå er system for Lotto og Viking Lotto på listen over ting vi skal gjøre raskt. Jeg kan videre nevne Live txt fra all europeisk fotball koblet mot dine spill. Det vil si at du kan følge med på hva som skjer i objektene og på din tippekupong samtidig, sier Bergersen.
- Vi er hele tiden på utkikk etter tjenester som kan berike opplevelsen av applikasjonen. Vi har blant annet kikket litt på levende bilder, i samarbeid med TV2. De har en flott applikasjon som er bygget på samme plattform, legger han til.

(Artikkelen fortsettes.)
 
For folk flest
Bergersen forteller at mobilapplikasjonen har svart til deres forventninger, men at utfordringen er å få flere spillere til å se fordelene ved å levere spill på mobilen.
- Cirka 40 000 har lastet ned applikasjonen til sin mobiltelefon, og vi får veldig mange fine tilbakemeldinger fra de kundene som har tatt i bruk applikasjonen. Enkelt! Sier de aller, aller fleste. Vi må folkeliggjøre denne måten å levere spill på, sier han.
- Skal Norsk Tipping oppfylle oppdraget vi har fått fra myndighetene om å være hovedleverandør av attraktive og ansvarlige spill for folk, så må vi være tilgjengelige på de plattformer som moderne mennesker forventer at vi skal være. Når du kan betale regninger, skifte strømleverandør og så videre, så skulle det bare mangle at man ikke kan få levert Lotto-kupongen sin via mobilen eller PC-en også, legger Bergersen til.
Dropper USB-dongel på PC?
Av erfaring vet vi at USB-dongelen som du stapper spillerkortet ditt i ved spill via PC tar opp irriterende mye plass på skrivebordet, samt at du som ny PC-spiller ikke kan levere spill før denne leveres i posten noen dager etter bestilling. I tillegg virker det litt rart at man skulle trenge denne ekstra sikkerheten hos Norsk Tipping, men ikke via utenlandske, ikkeregulerte aktører.
Hvorfor må PC-spillerne bruke USB-dongelen for å spille? – Hadde det ikke vært nok å taste inn spillerkortnummer?
- Dette har vært en sikkerhetsvurdering sammen med vår leverandør for ID og betalingsløsninger. Vi kikker på alternativer og håper å kunne levere det snart, svarer Bergersen.

(Artikkelen fortsettes.)
 
LIVE-betting via mobilen
Vi tenker at Norsk Tipping vil få en unik posisjon i Norge i forhold til utenlandske aktører hvis mobilapplikasjonen perfekteres. Da bør eksempelvis LIVE-betting på fotballkamper bli en del av tilbudet, slik at fotballidiotene (undertegnede inkludert) kan sitte på fotballpuben og spille Oddsen med mobilen.
- Norsk Tipping satser på fornyelse og innovasjon, og der er det naturlig at mobil- og internett er viktige satsingsområder. Hvordan våre spill vil bli i framtiden kan vi ikke slå fast her og nå, men det er klart at mobilkanalen har et stort potensial for attraktive spill innenfor ansvarlige rammer, noe som også vil hjelpe i konkurransen mot de uregulerte utenlandske aktørene, sier Bergersen.
- Vi ser at det er stor interesse for våre interaktive tilbud, og det gleder oss. Utviklingen går fort, og vi har forståelse for at enkelte blant publikum kan oppleve at vi ikke fyller deres behov raskt nok. Men vi lytter mer enn gjerne til råd og vink fra brukerne om hvordan vi hele tiden kan bli bedre, avslutter Norsk Tippings leder for mobil.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen