Bedre nettlesere på mobilen

Mange opplever at det går tregt å bruke internett på mobilen. Men med stadige forbedringer når det gjelder hastighet i mobilnettene, ligger nå utfordringen i at nettleserne og annen programvare på mobilene ikke lever opp til forventningene.
 
Det har både Opera Software og Microsoft tenkt å gjøre noe med.
 
Samarbeid med Nvidia
Ifølge Digi.no har norske Opera Software inngått et samarbeid med grafikkbrikkeprodusenten Nvidia. Målet er å optimalisere Operas nettleser sammen med Nvidia Tegra-brikker for mobile enheter, noe som vil gi en like god nettleseropplevelse som på en PC.
 
Det innebærer blant annet støtte for JavaScript og videoinnhold.
 
- Iphone på ”speed”
For øyeblikket er Iphone blant mobilene på markedet som er raskest når det gjelder mobilsurfing. Kommunikasjonsdirektør Tor Odland i Opera Software sier til Digi.no at de ønsker å gi brukerne en enda bedre surfeopplevelse.
 
- Det dreier seg i stor grad om akselerasjon av presentasjonen av innhold. Vi ser for oss løsninger som kan oppleves som en Iphone på ”speed”, sier Odland.
 
- Vi ser for oss at man skal kunne gjøre ting på mobilen uten at brukeren opplever noen forsinkelse, for eksempel når man blar seg gjennom en oversikt på skjermen, legger han til.
 
Flash-støtte
I likhet med Opera Software, vil også Microsoft oppgradere nettleseren sin for mobil. Med den nye nettleseren Internet Explorer 6, vil blant annet Windows Mobile-brukere få støtte for Flash, ifølge Cnet.com. Dette vil gi brukerne tilgang til videoinnhold. Microsoft ønsker også å gjøre det lettere for brukerne å navigere med Internet Explorer.
 
Noe av grunnen til at de ønsker å forbedring, er at mange Windows Mobile-brukere i stedet har tatt i bruk nettleseren til Opera.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen