Bedre kropp og tenner av SMS-varsling

Bedre kropp og tenner av SMS-varsling

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Professor Anne Nordrehaug Åstrøm, som arbeider ved Senter for internasjonal helse i Universitet i Bergen, har kommet frem til denne overraskende konklusjonen, melder Dagsavisen. Det er hun som har evaulert studien som tannbørsteprodusenten Jordan har gjennomført med støtte fra Innovasjon Norge. Studien omfattet 1314 personer i Norden.

Les også:
- Den fanatiske helsemobilen
- Betal med kroppen din
- Omfattende helserapport rundt mobilbruk

Motiverende effekt
De utsendte SMS-ene inneholdt informative og motiverende tekster. Eksempelvis; «Et smil er den raskeste forbindelsen mellom to mennesker. Smil går lettere med rene tenner. Så smil til noen i dag! Og se hvor mange som smiler tilbake...».

Slike positive meldinger gjorde at det var tre ganger så stor sannsynlighet for tanntrådbruk blant dem som hadde fått SMS, enn de som ikke hadde fått det.

– SMS kan påvirke nesten en hvilken som helst adferd. Når teknikken fungerte på tanntråd, et område få anser som viktig, har den kanskje til og med større gjennomslagskraft på vaner folk definerer som viktige, mener Åstrøm. Av disse nevner hun rusforebygging, slanking, kostholdsomlegging, rusforebygging, trening og røykkutting.

Røykekuttprogrammet "Happy Ending"(som blant annet har blitt reklamert på TV), benytter seg også av SMS for å hjelpe deltagere. Opptil 35 prosent av deltagere har sluttet å røyke. Dette skal være svært unikt i røykekuttsammenheng.

Trening
Selv enklere meldinger har også stor effekt på folks vaner. Påminnelser om trening har gjort at færre har droppet timer på treningssenteret Oxigeno.

– Det er koselig å få SMS-meldinger. Fordi senteret husker på meg, føler jeg meg mer velkommen. Meldingene gjør det dessuten lettere å huske på timene, sier en Oxigeno-kunde.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen