Bedre kart og ny e-post fra Nokia

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På åpningen av Nokia World-konferansen i går presenterte ikke Nokia bare den nye toppmodellen Nokia N97, men også to viktige nyheter på tjenestesiden.

Lanserer push for mannen i gata

Nokia Messaging på en E71. (Foto: Nokia)
Nokia Messaging på en E71. (Foto: Nokia)

Den første nyheten er at Nokia nå lanserer en egen push e-postløsning for privatbrukere under navnet Nokia Messaging. Denne har vært ventet lenge. Dermed kan Nokia-brukere se frem til en push-løsning rettet mot privatbrukere, akkurat som Apple har egen push-løsning i Mobile Me, og RIM med sin Blacberry Mail-løsning.

Nokia Messaging er todelt i bruksmuligheter. For det første åpner tjenesten for direkte bruk av webmail-løsninger som Windows Live Hotmail, Yahoo Mail og Gmail rett på telefonen. E-postklienten støtter også lynmeldingstjenester som Google Talk, Yahoo Messenger og og Windows Live Messenger, slik at det blir enklere å chatte med telefonen.

Den andre delen er Nokia Messaging som tjeneste, der du via operatøren din kan få en push-eposttjeneste levert av Nokia rett på telefonen. Tanken er at denne tjenesten skal inkluderes i abonnement solgt med Nokia-telefoner, for å gjøre push-oppsettet så enkelt som mulig for kunden.

Lanserer også egen webmail

I tillegg kommer Mail on Ovi, som vil bli Nokias egen e-posttjeneste for egne brukere på nett, på samme vis som Microsoft tilbyr Hotmail og Google tilbyr Gmail. Her skal hver bruker få 1 GB til rådighet, og kontoen og lagringsplassen skal samordnes med annen bruk av Ovi, som bilder, video og musikk.

Nokia Messaging skal lanseres på markedet i første kvartal av 2009 i enkelte land. Disse er Storbritannia, Australia, Tyskland, Nederland, Singapore, Spania, Venezuela og, ikke overraskende, Finland. Dermed må Norge og resten av Skandinavia trolig vente til andre kvartal. Mail on Ovi vil være tilgjengelig fra februar på nett, men alle nye S40-telefoner vil fra nå av ha støtte for denne.

Høyoppløste foto og 3D-modeller

Den andre nyheten er at Nokia nå oppgraderer Nokia Maps 2.0. Blant nyhetene skal du nå kunne se høyoppløselige foto og 3D-gjengitte landemerker på 216 forskjellige steder rundt om i verden. Kartene totalt sett har også fått en skikkelig oppussing, sammen med et utvidet tilbud innenfor sjangeren "steder av interesse".

Eksempelbilder fra Maps 2.0 (Foto: Nokia)
Eksempelbilder fra Maps 2.0 (Foto: Nokia)

Den nye versjonen vil også inneholde etterlengtede oppgraderinger, som sanntidsinformasjon om fotobokser, veikontroll og generell veinformasjon.

En annen nyhet i Nokia Maps 2.0 er at du nå skal kunne planlegge og gå gjennom reiserute på PC-en før du setter deg i bilen. På den måten kan du slippe stresset med å plotte inn kompliserte reisebeskrivelser inn på telefonen mens du kjører, og heller planlegge alt ned til minste detalj uten stress kvelden før.

Akkurat dette har Nokia klokketro på at kommer til å slå gjennom.

- Å kunne synkronisere sine favorittplasser mellom mobil og PC blir det store argumentet for å bytte fra andre navigasjonsterminaler til Nokia Maps, sier Christophe Joyau, ansvarlig for tjenster i Nokia Skandinavia.

Tenker også på fotgjengere

Men Nokia har ikke glemt fotgjengerne av den grunn. GPS-programmet for gående, Walk, er også forbedret med bedre veianvisninger og flere muligheter innenfor rutevalg. En nyhet her er at den som går rundt i en by etter en bestemt rute skal slippe å glane ned i telefonen, og heller merke en svak vibrering hver gang det er smart å se ned på karet. Detaljnivået skal også være økt, blant annet ved at det nå skal gå an å se samtlige innganger til én T-banestasjon, i stedet for at denne bare vises som ett stort ikon.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen