Bedre kameraer med finanskrise?

Hvis man i denne omgang ikke skal gå inn på de tragiske følger finanskrisa har for millioner av mennesker som mister hus og arbeid, men snevre det hele inn til å se på det med tanke på fotoprodusentene, så vil min første tanke være at nå går det hardt utover forsking, utvikling og viljen til å ta risiki.

Trange tider kan gi spennende muligheter.
Trange tider kan gi spennende muligheter.

Når folk kjøper færre kameraer, tjener produsentene mindre, og de blir tvunget til å bruke mindre penger på alt, inklusive utvikling og forskning. Men er dette egentlig korrekt?

Nye muligheter?
La oss se på det den andre veien. Når noen sliter økonomisk, vil de som har mer muskler, kunne satse hardt, og dermed lettere få et overtak på konkurrenten. Dette er en av grunnprinsippene i kapitalismen. Det betyr at hvis man putter litt ekstra penger inn i dårlige perioder, og heller tåler litt tap, så kommer man sterkere ut når de dårlige tidene er over.

Det betyr at vi kan se mer produktutvikling og høyere oppdateringstakt nå i dårligere tider.

En annen faktor er at i dårlige tider økes ofte prispresset, for ikke å bli sittende med for store lagre. Det gjør at marginene faller, og produsentenes motivasjon for å finne nye nisjer med høyere marginer blir større. Vi ser allerede at mange produsenter har kommet med vanntette og støtsikre kameraer, noe bare Pentax og Olympus hadde tidligere. Nå har Canon, Fujifilm og Panasonic også kommet med slike.

Panasonic har også systemkameraer med stor bildebrikke og utskiftbar optikk – speilrefleks uten speil, og her venter vi at både Olympus og Samsung snart har noe klart.

Resultatet, midt oppi all elendigheten, kan dermed bli at vi får nye, spennende produkter som dekker nye nisjer, mens de tradisjonelle kameraene kanskje blir billigere.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen