Bedre hjemmeserver fra HP

Flere og flere her på berget oppdager fordelene med å ha et sentralisert lager for data, og da spesielt husstander med flere datamaskiner. Å ha mange av dataene på en hjemmeserver gjør at det er enkelt å dele musikk, filmer og andre data innad i nettverket, og gjør det unødvendig å ha de samme filene på flere av datamaskinene. Det gjør også backup mye enklere.

HPs MediaSmart hjemmeservere har vært på markedet et par år nå, og med EX490 får vi altså en noe forbedret utgave med kjappere prosessor (Intel Celeron @ 2,2 GHz), 2 GB RAM og en harddisk med kapasitet på en terabyte. Den kan bygges ut med ytterligere tre disker internt, og har e-SATA og fire USB-porter for eksterne enheter.

I tillegg er det noen nyheter når det gjelder programvaren i EX490. I bunn ligger selvfølgelig Microsofts Home Server, men HP har lagt til en del annen funksjonalitet også. Vi nevner kjapt videokonvertering, automatisk innsamling og sortering av mediefiler, samt administrasjon og gjenoppretting for Mac-brukere. Deg med iPhone eller iPod touch også få direkte tilgang på mediefilene med HP MediaSmart Server iStream fra iTunes App Store.

EX490 er tilgjengelig fra november og har en veiledende utsalgspris på 4995,-.

Vi kommer snart tilbake med en test av produktet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen