Bedre for IBMIBM sitt 300 mm prosessorstøperi i East Fishkill, N.Y., skal angivelig ha hatt enkelte problemer relatert til "yield" - antall suksessfulle prosessorer man klarer å lage - i forrige kvartal. Nå skal imidlertid fabrikken være i full sving igjen, og produserer 2/3 av den totale kapasiteten dersom "yielden" var på 100%. Ifølge IBM betyr dette at fabrikkens produksjonskapasitet er fullt ut utnyttet. Det samme skal også gjelde selskapets 200 mm-fabrikk i Burlington, Vt, som også produserer "yields" i henhold til, eller bedre enn planen.

For de som lurer, refererer 300 mm og 200 mm her til størrelsen på waferne fabrikkene jobber med. Vet du ikke hva en wafer er? Les mer om prosessorproduksjon i vår artikkel "Hvordan lages prosessorer?".

Power5 underveis
IBM kan også fortelle om at Power5-arkitekturen med 130 nm teknologi og 3. generasjon dual-kjerne vil introduseres i inneværende kvartal. Prosessoren får multi-threading-teknologi i hver av kjernene og dynamisk effektstyring. Analytikere har spekulert i om "yielden" ikke er god nok for å produsere prosessoren med 90 nm teknologi enda.

(kilde: Electronic News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen