Bedre enn forventet fra Intel

Etter å ha gjennomgått årets salgstall viste det seg at disse var bedre enn man først hadde forventet. Styret i Intel hevet dermed utsiktene for 1. kvartal og gjorde det klart at dette var takket være jevnt bedre tall i alle selskapets avdelinger - ikke enkeltprodukter.

Lavere enhetskostnader enn forventet skal være av de største grunnene til at Intel går bedre enn man hadde budsjettert. Samtidig har man heller ikke trengt å investere like store summer i fremtidens produksjonsplattformer som det man hadde regnet med.

Ifølge analysebyrået JMP Securities mener man dette er en sterk indikasjon på at salget av de nye Xeon-prosessorene samt Centrino-plattformen er en suksess. Èn ting er ihvertfall sikkert: Intel har fått et meget sterkt salgsargument for Xeon i forhold til Opteron etter at denne plattformen også kan skilte med 64-bits støtte.

Det skjer stadig mer spennende i prosessormarkedet med introduksjon av dobbelkjerner. Man skal ikke se bort i fra at Intel kan få ekstra hard konkurranse i servermarkedet med sine prosessorer senere i år ettersom AMD forventes å ligge en god del måneder i forkant.

Et stort spørsmåltegn kan også settes ved Itanium. IA-64 har blitt proklamert som sin egen lille nisje og skal ikke kompatibiliteres med x86-plattformen - i hvert fall dersom man skal tro de siste utspillene fra Intel. Itanium skulle egentlig blitt en stor pengemaskin, men har neppe svart til de originale forventningene.

Intel vil møte hard motstand fra både IBM og Sun i de øvre segmentene av prosessormarkedet, mens AMD kriger på desktop-fronten og delvis i det midtre laget av markedet med Opteron.

(Kilde: Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen