Bedre AVCHD fra Canon

I lanseringen fra Canon kom det tre nye modeller. Felles for dem alle er at de er HD-kameraer som benytter AVCHD-standarden.

Alle AVCHD-kameraer har til nå benyttet 16-17Mbps bitrate, mens Canons lanseringer i dag benytter 24Mbps, som er det høyeste som støttes av den eksisterende standarden. Det gir drøyt 40% større datamengde, og dermed bør det også gi høyere bildekvalitet, uten at vi har fått testet dette. Du kan skru ned bitraten dersom du ønsker det. Kjører du på full kvalitet, vil en times opptak ta ca 12 GB.

HF11 - den minste av de nye modellene.
HF11 - den minste av de nye modellene.

Den nye kvaliteten skal, i følge Canon, gjøre at du kan ta ut stillbilder fra videoopttakene. Det er en egen funksjon for å velge ett enkelt bilde, som så lagres som JPG-bilde. Dette kan du så skrive ut. Hvis dette stemmer, vil utskrifter i 10x15cm være helt ok. Det gir uante muligheter for å ta bilde i nøyaktig riktig øyeblikk. Du kan naturligvis også ta vanlige stillbilder i oppløsning på 3 megapiksler.

HF11
Dette er et videokamera som tar opp til SDHC minnekort, som er det mest populære om dagen. Det er svært kompakt, og får plass i en litt romslig lomme. Det erstatter HF10, og forskjellen er den nevnte bitraten på 24 Mbps, samt dobbelt så stort internminne. Med 32GB flashminne innebygd i kameraet og plass til SDHC minnekort i tillegg bør du ha all den lagringsplassen du trenger.

HG20 - Den billigste av de nye modellene.
HG20 - Den billigste av de nye modellene.

12x optisk zoom med bildestabilisator og stereolyd dekker de aller flestes behov. Det er mulig å få både videolampe, større batteri og vidvinkelkonverter til alle modellene.

Kameraet veier 380g, og blir tilgjengelig i september. Pris er veiledende 11 299,-

HG20
HG20 er ganske likt HF11, men har 60GB harddisk i stedet for 32GB flash internt. Også her kan du ta opp til SDHC hvis du ønsker det. HG20 er noe rimeligere enn HF11, men ellers ser vi ikke det helt store poenget med å putte 60GB harddisk i stedet for 32GB flash inn i kameraet. Det blir flere bevegelige deler, tar større plass, og mer som kan gå i stykker. Men skal du på langtur, og ikke ønsker å investere i alt for mange store SDHC minnekort, kan det være et alternativ.

I september får du kjøp dette for 8299,- veiledende.

HG21 - det eneste med elektronisk søker.
HG21 - det eneste med elektronisk søker.

HG21
Men da er kanskje HG21 et bedre alternativ, med 120GB harddisk og elektronisk søker. Ellers er det identisk med HG20.

HG21 blir tilgjengelig samtidig med de to andre modellene, og får en veiledende pris på 12 199,-.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen