Bedre AIR fra Adobe

Adobe AIR kan vel ikke sies å ha blitt en heidundrende suksess riktig ennå, men det har også kommet noen interessante og nyttige applikasjoner på denne plattformen. Twiterere verden over bruker for eksempel TweetDeck og Twhirl, DeskTube gjør mer ut av videotittingen og WebKut lar deg ta de nettisidebildene du trenger.

Dette er Adobe AIR

Om du ikke følger helt med nå er AIR kort fortalt en plattform å kjøre programmer på. Med støtte for nettleserteknologi som Flash, HTML, JavaScript og Ajax er det er spesielt rettet mot det å kunne vise informasjon fra nettet rett på skrivebordet. Det virkelig fine er likevel at programmene kan kjøres uavhengig av operativsystem så lenge AIR-plattformen er installert på datamaskinen. I praksis betyr det at applikasjonene fungerer på Linux, Mac og Windows.

AIR 2
En ny versjon av AIR er nå ute i beta, med mye godt nytt for utviklere. Blant de største nyhetene finner vi multitouch, støtte for masselagringsenheter som minnepinner og -kort, bedre utskriftsmuligheter samt tilgang på lyddata fra mikrofonen. Det er også lagt større vekt på nettverk, som blant annet åpner for peer-to-peer- og flerspillerfunksjonalitet. Bedre støtte for native code, altså programmer som allerede ligger på datamaskinen, er også verd å nevne.

I tillegg skal AIR 2 være kjappere og bruke mindre ressurser med tanke på prosessor og minne, og har dessuten støtte for Flash 10.1 (også tilgjengelig i beta), som blant annet kan bruke grafikkprosessoren til avspilling av HD-video (H.264).

Alt i alt vil dette gjøre at utviklere kan lage bedre applikasjoner, og ettersom AIR kan kjøres på de tre største operativsystemene slipper man problemet med å måtte utvikle flere versjoner.

Adobe AIR 2 beta kan du lese mer om og laste ned fra Adobe Labs, men husk at den ikke nødvendigvis er 100% stabil.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen