(Bilde: HBO)

– Bedre å være mest piratkopiert enn å vinne Emmy

Game of Thrones-eieren synes det er stas å bli piratkopiert.

Alle vet at HBO-serien Game of Thrones har vært en enorm suksess. Da sesong tre startet i april ble den første episoden umiddelbart den raskest nedlastede enkeltepisoden i historien, og HBO har tidligere uttalt at de ikke føler de blir skadet av piratkopiering

Nå har Jeff Bewkes, sjefen for selskapet som eier HBO, Time Warner, sagt at piratkopieringen av serien har gitt dem mye positivt tilbake.

Piratkopiering bidrar

Times Warner-sjefen Jeff Bewkes synes det er hyggelig at Game of Thrones er populær over hele verden, selv om det betyr at mange piratkopierer.
Times Warner-sjefen Jeff Bewkes synes det er hyggelig at Game of Thrones er populær over hele verden, selv om det betyr at mange piratkopierer.Foto: Wiki Commons

I et finansmøte denne uken ble Bewkes spurt om han godtar at folk laster ned Game of Thrones ulovlig. Det endte til slutt opp med at han sa at piratkopiering bidro stort via "jungeltelegrafen", ettersom alle snakker om serien. 

– Hvis du drar rundt i verden så tror jeg du har rett: Game of Thrones er antageligvis den mest nedlastede serien i verden, og det er bedre enn en Emmy, uttalte han, ifølge The Verge

Emmy Awards er som TV-seriers versjon av Oscar-gallaen, og regnes som noe av det største du kan vinne hvis du jobber i TV-bransjen. 

Ser på det som deling, ikke stjeling

Bewkes er imidlertid ikke positiv til all form for nedlasting, men han tror de fleste gjør det på "riktig måte". Han mener for eksempel at piratkopiering hadde vært et større problem hvis personer som potensielt kunne vært HBO-abonnenter velger å laste ned serien i stedet. Han mener imidlertid ikke at dette er noe som skjer ofte, og sammenligner piratkopieringen heller med den gammeldagse kabelsplittingen, hvor naboer delte på ett abonnement ved å splitte kabelen. 

– Folk har alltid firt ned kabler på baksiden av leilighetsblokker og delt med naboene sine. Vår oppfatning er at det alltid har ført til mer interesse, flere betalende kunder og økt levedyktighet for HBO. 

Regissøren av Game of Thrones er enig: 
– Piratkopiering skader ikke oss »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen