Beats saksøker kinesere for mangfoldige milliarder
(Bilde: Beats)

Beats saksøker kinesere for mangfoldige milliarder

Det Apple-eide selskapet vil slå kraftig ned på salg av falske Beats-produkter

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I slutten av mai ble det klart at Apple kjøpte opp selskapet Beats Electronics, som blant annet produserer hodetelefoner og som står bak den nystartede musikkstrømmetjenesten Beats Music. Prisen var 18 milliarder kroner, noe som gjør oppkjøpet til det største noensinne for Apple.

Nå melder nettstedet Apple Insider at Beats på nytt har kommet i rampelyset, men av helt andre grunner. Selskapet har nemlig sett seg grundig lei av det omfattende salget av falske Beats-produkter i Kina, og har nylig gått til massivt søksmål mot en rekke kinesiske nettbutikker.

Solgte falske Beats-varer for 830 milliarder

Søksmålet retter seg mot butikker som utgir seg for å være legitime Beats-butikker, men som i realiteten selger billige elektroniske produkter av lav kvalitet under Beats-merkenavnet.

Mer spesifikt skal det visstnok dreie seg om en stor ring av profesjonelle, falske Beats-butikker som har lykkes med å oppnå høy lønnsomhet og samtidig unngått å bli oppdaget av myndigheter, blant annet ved å sende pakker med små volum.

I søksmålet heter det blant annet at de skyldige, kinesiske nettbutikkene har generert en omsetning på svimlende 135 milliarder dollar årlig, altså over 830 milliarder kroner.

Vil bannlyse import

Beats krever at butikkene overgir alt av fortjeneste som butikkene har hatt fra denne virksomheten, et tall som er vanskelig å anslå, men som mest sannsynlig vil tilvare en oppreisningssum på en god del milliarder dersom Beats vinner søksmålet.

Som en del av søksmålet vil Beats også bannlyse all import av de falske produktene inn i USA. Hvorvidt selskapet vil nå frem er imidlertid høyst uvisst.

Beats-grunnleggerne har stor tro på Apple-samarbeidet: De mener selskapet hører hjemme hos Apple »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen