En tredjedel av vekta i Beats Solo-hodesettene kommer fra metallvekter.
Teknofil
En tredjedel av vekta i Beats Solo-hodesettene kommer fra metallvekter. (Bilde: Beats)

– Beats bruker skjulte vekter i hodesettene sine

Legger inn tunge metalldeler for å gi «premium»-følelse.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I årevis har produsenter lært oss at tunge dingser er bedre enn lette dingser, fordi de er laget av mer robust materiale. Hvis noe er tungt, er det sikkert fordi det har så mange komponenter og andre godsaker stappet inn, at det bare må være bra. 

Slik er det selvfølgelig ikke alltid, men hodesettprodusenten Beats vet hvordan de kan utnytte denne rare innbilningen om at «vekt = kvalitet». Nå har det nemlig blitt avslørt at én tredjedel av vekta i et Beats-hodsett består av metallvekter, som kun er der for å gjøre hodesettet tyngre.

Metallvektene til høyre, resten av hodesettet til venstre.
Metallvektene til høyre, resten av hodesettet til venstre.

Ikke uvanlig i plastprodukter

Avsløringen kommer fra nettstedet Medium, som har revet det populære Beats-hodesettet Solo i filler, og sett på hva som befinner seg på innsiden. Der konkluderer de med at fire av metalldelene ikke har noe annet formål enn å øke vekten til hodesettet.

Beats har ikke forklart hvorfor de benytter seg av metallvektene. Kanskje er det fordi de fordeler vekten mer jevnt ut over hele hodesettet? Eller kanskje for at de skal holde seg mer stabile på hodet? 

Medium skriver at slike vekter ikke er uvanlig i mange produkter, og kanskje spesielt i de som bruker plast fremfor metall. Skal vi tro journalisten gjør vektene at hodesettet føles mye bedre ut:

- Vekten gjør at produktet føles solid, holdbart og verdifullt. 

Billig materiell

I tillegg til å finne metallvektene, kunne nettstedet også gjette seg frem til hvor mye det koster å lage et Beats-hodesett. Her blir det blant annet beregnet at metallet i hodesettet er den dyreste delen, mens høyttalerelementene er det nest dyreste.

Totalt koster det rundt 17 dollar å lage et Beats-hodesett, eller omtrent 130 kroner med dagens kurs, uten at arbeidstimer er inkludert. Veiledende salgspris er litt høyere: 2490 kroner, cirka 20 ganger så mye som verdien av enkeltkomponentene. 

På Medium kan du lese mer om hvordan de kalkulerte seg fram til prisen, og se flere bilder av hvordan hodesettet så ut på innsiden. 

Beats ble bannlyst på fotball-VM i fjor:
Sony ville ikke at andre konkurrenter skulle ta oppmerksomheten »

(Kilde: Medium)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen