Beatles og Hendrix til salgs

Den legendariske stortrommen på The Beatles´ like legendariske album; "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band" ble nylig solgt for 541,250 pund, noe som er i overkant av 5 millioner norske kroner. Auksjonen fant sted i London kan BBC rapportere.

Liveopptaket av The Jimi Hendrix Experience var en av de mest ettertraktede gjenstandene som ble auksjonert bort i London nå nylig.
Liveopptaket av The Jimi Hendrix Experience var en av de mest ettertraktede gjenstandene som ble auksjonert bort i London nå nylig.

Lennon drar inn millioner etter sin død

Den håndlagde trommen ble i 1967 laget av en maler som spesialiserte seg på sirkusskilt. I tillegg til trommen fantes det også en ekte håndskrevet tekst av John Lennons Give Peace a Chance på auksjonen. Teksten ble solgt for hele 4,1 millioner kr. Brillene som Lennon bærer på omslaget til singelen Mind Games var også et populært salsgobjekt og klarte å dra inn rundt 400 000 kr.

Hele samlingen inkludert noen meget sjeldne bilder som aldri før har sett dagens lys, gikk for den svimlende summen av rundt 15 millioner kroner.

Dyre bukser

Opptak fra en Jimi Hendrix Experience-konsert på Woburn Music Festival så langt tilbake som juli 1968 gikk for nærmere en halv million kroner, mens en Marshall forsterker dro inn 246.000 kroner, mens en av Jimis bukser ble solgt for 197.000 kr.

For øvrig ble en Gibson gitar fra 1967, signert sin tidligere eier Pete Townshend fra The Who, solgt for rundt 330.000kr.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen