Test

Beastie Boys - The Mix-Up

Trioens forrige album var egentlig et tegn på at de ikke hadde så veldig mye mer å komme med som rappere. Men å tro at gjengen skal gi opp musikken er lite trolig. Mike D, Ad-Rock og MCA har hele karrieren spilt egne instrumenter, så at de velger å lage et helt instrumentalalbum er noe som de fleste fans kunne forutsett at ville skje. Bandet har tidligere også gitt ut noe lignende, ”The in sound from way out”, som er et samlealbum med bare intrumentallåter fra deres forskjellige album.

Minner ikke dette mye om det dere har gjort før? Foto: Vanya Edwards
Minner ikke dette mye om det dere har gjort før? Foto: Vanya Edwards

Lite nytt

Beastie Boys er blitt sett på som et band som går mot strømmen og finner opp kruttet på ny. Og nå som de lanserer sitt første rent instrumentelle studioalbum, kan en nesten forvente at resultatet blir innovativt. Men den gang ei. På ”The Mix-Up” kan en høre soundet som bandet har hatt på låter som ”Jimmy James”, ”Namaste” og generelt de fleste andre sangene som er blitt produsert av Mario C, mye på grunn av det særpregede orgelet som blir brukt.

I tillegg er det også litt å spore fra Ad-Rocks sideprosjekt fra tiden rundt milleniumsskiftet, BS 2000, på noen få spor. Fans som håper på hip-hop, kan ihvertfall bare glemme det.

Fortsatt mot strømmen

Trioen går fortsatt mot strømmen, og lager den musikken de føler for selv. Foreløpig er det heller ingen andre profilerte musikere som lager lignende musikk, men det blir neppe flere av dem heller, for dette albumet er ingen form for publikumsfrieri. Selvsagt betyr ikke dette nødvendigvis at "The Mix-Up" er en dårlig utgivelse, for det er mange fiffige låter som fortjener å høres på her, låtene er alle sammen tidløst funky. Problemet er at helheten sannsynligvis blir litt for sær for det største publikummet.

Beastie Boys nye album er på ingen som helst måte et publikumsfrieri. Foto: Vanya Edwards
Beastie Boys nye album er på ingen som helst måte et publikumsfrieri. Foto: Vanya Edwards

Denne særheten er også det som gjør at albumet neppe kommer til å ende opp som bakgrunnsmusikk på trendy utesteder, til tross for at det gjennom hele platen er en tilbakelent stemning. En klarer ikke unngå å legge merke til musikken selv om den spilles på lavt volum. På den andre siden: ”The Mix-Up” blir aldri særlig fengende, og vil nok ende som hyllefyll og støvsamler om noen måneder. Noen rykter sier at det kanskje skal legges på vokalspor senere med gjesteartister, men dette vil neppe gjøre utgivelsen noe mer radiovennlig.

Konklusjon

Man føler at det er noe som mangler med ”The Mix-Up”, og det er ikke nødvendigvis vokal, for Beastie Boys klarer å la instrumentene snakke for seg selv. Sannsynligvis er det en liten porsjon entusiasme som mangler. Hele albumet går i omtrent samme tempo, og det blir litt ensformig. Allikevel er funken til stede i aller høyeste grad, og en kommer i en god stemning av å høre på "The Mix-Up". Tilhengerskaren som liker de gamle instrumentalsporene fra tidlig 90-tall vil garantert omfavne denne skiven, mens den vil bli et lite skuldertrekk for andre.

Beastie Boys The Mix-Up   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen