Bear Grylls i lommeformat

Det er populært i pressemeldinger å påberope seg ulike verdensrekorder, ofte med fire-fem kriterier, og det er også tilfellet med den vi fikk om Fujifilms seneste tøffingkamera. Det heter seg der at det er det første vanntette, støvtette, frostsikre og støtsikre kompaktkameraet som har innebygget GPS. Og vi har ingen grunn til å tvile på dem på det, men om rekorden finner veien inn i Guinness Rekordbok er vel heller tvilsomt.

Uansett, GPS har det, og støtsikkert er det også, for fall fra opp til 1,5 meters høyde. vanntett er det, ned til fem meters dybde, og frostsikkert er det også, ned til minus ti grader C. Støvtettheten kommer liksom "på kjøpet" med vanntettingen, men er så klart hyggelig å ha i visse miljøer, så vi forstår at de fremhever det.

Under panseret, bokstavlig talt, finner vi et objektiv av foldetypen, som tilsvarer 28-140 mm brennvidde ved fullformat. Blendertall har vi ikke fått oppgitt.

Oppløsningen er på 14 megapiksler, på en stabilisert bildebrikke av CCD-typen. Skjermen får 230 000 bildepunkter fordelt på 2,7" (6,9 cm).

For dem som ikke ønsker GPS, lanserer også Fujifilm en nærmest identisk modell som ikke har det innebygget, og som får modellnavnet XP20. Om det kommer til Norge og evt hva veiledende pris blir, har vi ikke fått noe informasjon om fra Fujifilm.

Veiledende norsk pris på XP30 blir kr 1795,- og man kan velge mellom svart, blått, grønt og orange.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen