BBCs micro:bit er klar for masseproduksjon
(Bilde: BBC / Shutterstock)

BBCs micro:bit er klar for masseproduksjon

Den lille datamaskinen skal gis bort til britiske skolebarn.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I mars måned kunne Storbritannias allmenkringkaster BBC trekke sløret av planene om å bedre den oppvoksende generasjonens digitale kompetanse, som innbefattet å gi bort små datamaskiner til landets «syvendeklassinger»

Antallet var beregnet til å bli rundt en million.

Dette ble likevel ikke sett på som noe problem, i hvert fall ikke når BBC blant andre slo seg sammen med aktører som ARM, Barclays, British Computing Society, BT, Google, Microsoft, Nordic Semiconductor og Samsung, pluss Element14 som setter sammen den kjekke Raspberry Pi.

Og nå kan BBC melde om at den lille databrikken, som har endt opp med navnet micro:bit er ferdig.

Foto: BBC

Som vi selv kan se er den lille datamaskinen en enkel sak, men likevel kompleks nok til å være funksjonell. To programmerbare knapper og 25 programmerbare LED-lys gjør det mulig å bruke enheten uten være avhengig av andre dingsebomser for input og output.

Foto: BBC
Foto: BBC

Selve kortet måler fire ganger fem centimeter og er ellers utstyrt med akselerometer, magnetometer og Bluetooth LE, samt fem I/O-«ringer» og 20-pins tilkobling på den ene langsiden, slik at den kan kobles til eller gi strøm til andre sensorer og utstyr. Selve prosessoren er en 32-bit ARM Cortex M0-brikke.

Full liste over spesifikasjoner finner du på BBCs nettsider.

Ah ja, og det ser ut til at de kommer i forskjellige farger også.

En del av en pakke

BBCs micro:bit er en del av et større prosjekt kalt «Make it Digital», som forhåpentligvis skal inspirere ungdommen til å lære mer om hvordan datamaskiner fungerer, ikke bare hvordan de kan brukes.

For det holder naturligvis ikke å gi en micro:bit til ungdommen og be dem om å gjøre noe gøy. Det hele følges opp gjennom skoleverk, organisasjoner og selvfølgelig BBC selv, som skal ha på plass nettbaserte aktiviteter og et sendeskjema som skal skal inspirere de unge og håpefulle.

Foto: BBC

En egen micro:bit-nettside skal etter planen være operativ innen kort tid.

Under finner du et par videosnutter om micro:bit. En veldig maskinvareinformativ en fra ARM, samt en veldig håpefull en fra Microsoft.

Liker du små datamaskiner?
TEST: Se hvor mye raskere Raspberry Pi 2 er i praksis >>>

(Kilde: The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen