BBC åpner kanaler på YouTube

BBCs YouTube-tilbud vil vise trailere og tilleggsklipp fra flere TV-programmer, og tilbudet skal være reklamefritt. BBC Worldwide skal vise tre til seks minutter lange klipp fra populære TV-programmer på nettjenesten, men ha bannere og annonser. BBC News på YouTube vil på sin side sende rundt tretti nyhetsinnslag per dag fra BBCs nyhetskanal, og inneholde reklame.

Effektiv reklame

BBC ser på avtalen med YouTube som reklame for seg selv og sine egne nettsider, hvor publikum kan laste ned TV-programmer av full lengde. De planlegger ikke å fjerne klipp som stammer fra BBC og som allerede har blitt lagt ut på YouTube, men kan komme til å kreve at klipp av dårlig kvalitet eller klipp som også bryter andre selskapers kopirettigheter, blir tatt bort.

Finansiert av tv-lisenser

BBC har blitt kritisert for å ha beveget seg for langt bort fra sin rolle som rikskringkasting finansiert av TV-lisenser. En rekke store amerikanske tv-selskaper, som CBS, NBC og Fox, har inngått liknende avtaler med YouTube, men disse kanalene er kommersielle aktører.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen