BBC går i strupen på Netflix med «Britflix»
(Bilde: mikecphoto / Shutterstock.com)

BBC går i strupen på Netflix med «Britflix»

Har fått grønt lys til å lage ny strømmetjeneste.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Britiske styresmakter har nå gitt BBC grønt lys til å utvikle en ny strømmetjeneste. Enn så lenge har prosjektet fått arbeidstittelen «Britflix», og kan bli en konkurrent til selskaper som Netflix og Amazon, melder The Telegraph.

Dermed har britiske myndigheter ombestemt seg. Det ble nemlig fremmet et tilsvarende forslag tilbake i 2009 – som den gang ble avvist på grunn av blant annet BBCs rolle som allmennkringkaster. 

Vil koste penger

BBC har en tilsvarende rolle i Storbritannia som det NRK har her på berget. Nå er imidlertid godkjennelsen gitt, hvor BBC angivelig er i en tidlig fase av både planlegging og utviklingen. 

Arbeidstittelen er satt til Britflix, og skal etter hva den engelske avisen The Telegraph erfarer bli en abonnementsstyrt tjeneste – altså kan det være snakk om en direkte utfordrer til giganter som Netflix og Amazon.

Tjenesten skal basere seg på dagens strømmeløsning hos BBC, hvor de benytter seg av en avspiller kalt iPlayer. 

Hvem og hva får vi se?

Britiske brukere vil angivelig beholde den samme tilgangen til innholdet som statskanalen allerede produserer. Spørsmålet blir jo hvem andre som får glede av Britflix når det kommer. Per i dag er iPlayer begrenset til kun britiske brukere. 

Samtidig kan man lure på hva man får se på den nye spilleren. Ifølge The Telegraph skal BBC angivelig se på mulighetene til å lage nye egenproduksjoner som kan vises på den nye plattformen. 

BBC på sin side holder enn så lenge kortene tett til brystet. I et skriv som ble lagt frem av kanalen i forrige uke, stod det nye prosjektet kun omtalt som «some form of additional subscription service».

Tror du det er liv laget for Britflix mot andre aktører som Netflix, HBO og Amazon? Diskutér i forumet nedenfor. 

Bruker du Netflix?
Her er oversikten over årets nye serier og sesonger »

(Kilde: The Telegraph)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen