Den nye maskinen blir vesentlig kraftigere enn Shield, avbildet her.
Den nye maskinen blir vesentlig kraftigere enn Shield, avbildet her. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no)

BBC: Nvidia lanserer snart ny spillmaskin med masse kraft

Shield får oppfølger med kraftig Tegra K1-prosessor.

Nvidias bærbare spillkonsoll Shield, som i korte trekk fungerer ved å strømme spill fra PC-en, har på ingen måte fått en ubetinget positiv mottakelse av publikum. Også vår egen anmelder kunne styre sin begeistring for produktet, takket være en del tekniske problemer.

Den kjente skjermkortprodusenten har imidlertid ikke tenkt å gi opp dette markedet. Tvert i mot kan det nå se ut til at selskapet trapper opp satsingen på spillkonsoller.

Ny maskin med Tegra K1

BBC skal nemlig ha vært i kontakt med kilder som hevder at Nvidia for tiden arbeider med en helt ny spillkonsoll. Detaljene er ennå uklare, men det dreier seg tilsynelatende om en Android-basert maskin som i likhet med Shield strømmer PC-spill via Geforce Experience-programmet.

En viktig forskjell er imidlertid at denne nye enheten visstnok skal by på Nvidias nye kraftprosessor Tegra K1, som selskapet kunngjorde i januar. Tegra K1 har solide 192 grafikkkjerner og er i stand til å kjøre spill basert på den nyeste Unreal Engine 4-motoren.

Dermed skal det altså være snakk om en vesentlig kraftigere sak enn enn Tegra 4-utstyrte Shield, og en maskin som altså kan kjøre grafikktunge spill på egen hånd uten å være avhengig av grafikkraften fra en PC.

Kan strømme PC-spill til TV-en

I tillegg til dette skal Nividias kommende konsoll kunne strømme PC-spill videre til en TV via HDMI, og ser med andre ord dermed ut til å kunne bli en konkurrent til Valves Steam Machine-konsept.

En talsperson fra Nvidia som BBC var i kontakt med bekreftet at selskapet har et nytt spillprodukt på gang som skal lanseres snart, men uten å oppgi ytterligere opplysninger. For de tekniske detaljene må vi nok dermed vente på den offisielle kunngjøringen.

Det er bare et fåtall produkter som hittil er utstyrt med Tegra K1:
Et av dem er Googles nye nettbrett med «supersyn» »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen