Battlefield 3 - På vei mot noe stort

Av: Lasse Lervik

SAN FRANCISCO (Gamer.no): EA DICE er en av verdens fremste skytespillutviklere. Når de nå gjenoppliver hovedserien sin så skjer det med et brak. Vår munnfull av Battlefield 3 får oss nemlig til å klø etter mer. Og mer. Og mer.

Det er seks år siden flerspillerbautaen Battlefield 2 – et krigsskytespill som mottok unison ros og solgte over to millioner eksemplarer. De har utgitt mer populære spill i ettertid, blant annet fjorårets storsuksess Battlefield: Bad Company 2, men mange holder nok 2005s store skytespillvinner som svenskenes foreløpige magnum opus.

Krig er brutalt.
Krig er brutalt.

Gåsehud og bakoversveis

Når arven etter det massive skytespillet nå tas opp, stilles det enorme krav til kvaliteten. Klimaet i bransjen har endret seg noe veldig på disse årene, Det forventes blant annet at man også har en velbalansert og solid kampanjedel å by på. Vår første smakebit av Battlefield 3s enspilleralibi gav oss både gåsehud og bakoversveis.

Ingen tid til pust i bakken.
Ingen tid til pust i bakken.

Noe av det lekreste

Det er ikke bare det at Frostbite 2.0-motoren er noe av det absolutt lekreste vi har sett, eller at svenskene igjen setter standarden for ødeleggbare omgivelser i et spill. Ei heller det at lydbildet skaper en stemning og intensitet som virkelig ligger an til å definere et referanseverk. Snarere er det en kombinasjon av alle disse delene som gir inntrykk av at EA DICE aldri har tatt konkurransen mer alvorlig.

På vei mot noe stort

Jeg skal selvsagt ikke ta frem gullpenselen og spå et mesterverk basert på en kaotisk presentasjon av kampanjedelen alene. Utgivere har en hang til å presentere spill akkurat slik de vil, og vi har fortsatt ikke sett noe av flerspillerdelen – selve grunnmuren for denne spillserien. Det må likevel være lov å bruke erfaring og kompetanse til å påstå at dette har potensialet til å bli noe virkelig stort.

Battlefield 3 slippes i løpet av høsten 2011, til PC, PlayStation 3 og Xbox 360.

Les hele sniktitten på Battlefield 3 på Gamer.no.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen