Batteriruter fra Netcom

Batteriruter fra Netcom

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter mer eller mindre vellykket hemmelighold har Netcom i dag lansert en trådløs ruter for mobilt bredbånd. Selskapet skal være først ute i det norske markedet med et slikt produkt.

Ruteren kan gå inntil fire timer på batteridrift, og den kan betjene inntil fem klienter - enten det er datamaskiner, mobiltelefoner eller andre trådløse produkter.

I forbindelse med denne lanseringen har Netcom også økt bruksgrensene på noen av de mobile bredbåndsabonnementene. "Litt bruk" har gått opp fra 1 GB i måneden til 5 GB. Abonnementet "Hele tiden" har gått opp til 6 GB etter å ha ligget på 4 GB frem til i dag.

Går i Googles fotspor

Netcom har latt en rekke bloggere teste produktet i forkant av lansering, og de ser ut til å ha konkludert med at hastigheten holder til vanlig surfing. Dog er det få som ser ut til å ha sagt noe om ytelsen med flere personer samtidig tilkoblet.

Det skal sies at i beskrivelsen til flere av disse videoene blir innholdet omtalt som bidrag i en konkurranse om å lage den beste reklamefilmen for Netcoms nye ruterløsning. Denne typen fremstøt likner litt på de vi har sett fra blant annet Google ved lanseringen av Nexus One.

Hever grensene

I pressemeldingen opplyser Netcom også at de har doblet opplastingshastigheten flere steder i sitt nettverk den siste tiden. Ifølge kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad i Netcom, er absolutt maks hastighet på opplasting i Netcoms nett nå 2 megabit per sekund. Ved normal bruk er det likevel hastigheter på mellom 0,3 og 1,5 megabit per sekund man kan forvente.

Vi legger merke til at ruteren også har innebygget kortplass for Micro SD-kort inntil 32 GB på størrelse. Denne lagringsplassen skal kun være tilgjengelig når ruteren er koblet direkte til datamaskinen med USB-kabel, får vi opplyst. For de som så for seg nettverkslagring på hytten vil det altså ikke være støtte for det her.

Foreløpig er det heller ikke planlagt noen rene familieabonnement til bruk mot dette konseptet, sier Charlotte Erikstad. I første omgang er datakvotene økt for å dekke nettopp denne typen bruk.

Mifi har slått an i utlandet

Produktet likner forøvrig mye på produktet som fikk mye blest på nettet gjennom hele fjoråret, Mifi. Et Mifi-aktig produkt stod også på listen over nyheter vi forventet da vi tittet inn i krystallkulen merket med 2010 for litt siden.

Det er Huawei som leverer den trådløse 3G-klossen som heter E5. Dingsen ble først vist frem på Mobile World Congress i Barcelona i fjor.

Løsningen fungerer ikke for Netcoms 4G-nett som ble lansert i desember i fjor. Foreløpig fins det kun et rent 4G-modem som støtter dette nettet, men modem med støtte for både 3G og 4G skal dukke opp i løpet av andre kvartal 2010.

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen