Batteriredning fra Apple?

Mange brukere av de bærbare Intel-maskinene til Apple vil si dette kommer lovlig sent, men nå er det iallfall kommet: En viktig oppdatering for å bedre batterilevetiden, hindre deformering og unngå at maskinen plutselig "ikke finner" batteriet.

Apple lover også å bytte ut batterier som fortsatt viser symptomer etter oppdateringen. Dette gjelder følgende tilfeller:


  • Batteriet gjenkjennes ikke, slik at en "X" vises i batteriikonet på menylinjen i Finder.
  • Batteriet lades ikke når datamaskinen koples til vekselstrøm.
  • Batteriet viser lav ladekapasitet/brukstid ved bruk av et fullt ladet batteri der antallet batterisykluser (som vist i systemprofiler) er færre enn 300.
  • Batteripakken er synlig misdannet.

Sjekk batteriet ditt

De fleste av disse punktene skal være enkle å sjekke, men det er ikke bare lett å finne ut eksakt hvor god "helse" det er på batteriet ditt. Det er to forskjellige måter å finne ut dette på:

1. Trykk på "Eplet" i venstre topphjørne, deretter på "Om denne maskinen". Nå skal du få opp et lite vindu og her er det en knapp hvor du trykker "Mer info". Deretter går du "På/av" under "Maskinvare" og her står informasjonen om batteriet ditt.

2. Last ned et lite hendig program kalt coconutBattery som er gratis og som finner denne informasjonen både i tall og i prosent for deg.

Har du et batteri med gjenværende ladekapasitet på rundt 50% og under 300 ladesykluser (hvor mange ganger du har ladet batteriet), tilsier tidligere erfaring at du kan få byttet batteriet ditt. Veldig ofte vil det allikevel komme klarere tall hvis det er et problem, eksempelvis rundt 50% etter bare 100 ladesykluser.

Mer info om oppdateringen finner du hos Apple - her og her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen