Et lite antall tidlige modeller av Chevrolet Bolt kan ha et problem med batteriet.
Et lite antall tidlige modeller av Chevrolet Bolt kan ha et problem med batteriet. (Bilde: Reuters/Rebecca Cook/NTB scanpix)

Den største utfordreren til Tesla Model 3 sliter med batteriproblem

Chevrolet Bolt kan plutselig gå tom for strøm.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Chevrolet Bolt, kalt Opel Ampera-E i Europa, er kanskje den fremste konkurrenten til Teslas Model 3, med lang rekkevidde til en overkommelig pris.

Den er samtidig omfattet av et visst paradoks: Bolt selger svært dårlig i USA, hvor det rapporteres om store lageropphopninger, mens kontrakter på nye biler i Norge for tiden ikke gir levering før i 2019

Rapporterer god rekkevidde, men er tom 

Nå har en del eiere av Chevrolet Bolt fått beskjed fra produsenten General Motors om at et batteriproblem kan føre til at de ender opp plutselig tomme for strøm. Det skal skyldes at en eller flere av battericellene har en feil, noe som gjør at bilen rapporterer om gjenstående rekkevidde, mens det i praksis ikke er strøm igjen. 

– Vi oppdaget en uregelmessighet via data fra OnStar (bilens kommunikasjonssystem, journ.anm.), og det gjorde at vi begynte å utforske problemet, sier Kevin Kelly fra GM til plugincars.com

Nettstedets journalist Brad Berman opplevde selv at bilen hans stoppet fullstendig selv om rekkeviddeindikatoren i dashbordet fortsatt viste rundt 160 kilometer. Han skriver at bilens varslingsalarm gikk av i et par sekunder før bilen rett og slett stoppet midt i veien.

Den vanlige lavstrømsmodusen i elbiler, hvor du kan trille sakte for i det minste å komme deg av veien, slo ikke inn. 

– Ikke for Ampera-E

General Motors oppgir at batterifeilen skal kunne eksistere hos under én prosent av tidlige Bolt-produksjonsmodeller. Selskapet tar i disse dager kontakt med "under et par hundre" kunder som kan være rammet, og løsningen skal være å bytte ut hele batteripakken, selv om det bare er feil i enkeltceller. 

Norske Ampera-E-kunder ser imidlertid ut til å kunne ta det med ro. 

– Så vidt jeg kjenner til har vi ikke hatt noen tilfeller av dette problemet for Ampera-E. Ladesystemene er jo heller ikke identiske, skriver PR-sjef Stein Pettersen i Opel Norge i en SMS til Tek.no. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen