Batteriforbud på fly

Passasjerer på amerikanske fly kan ikke lengre la det ligge løse litiumbatterier i innsjekket bagasje eller håndbagasje, sier nye regler som nå slår i kraft. De nye reguleringene skal redusere risikoen for at litiumbatterier eksploderer.

Les mer:

- Bic vil produsere mobilrefill
- Mobildød var dekkhistorie
- Barnearbeid bak mobilbatterier

Litiumbatteri
Litiumbatterier er ansett som farlig fordi de kan bli opphetet og antenne under visse forhold. Sikkerhetstesting viser at dagens brannsikring i flyenes lasterom er for dårlig til å slukke en brann forårsaket av en last med litiumbatterier. Litiumpolymerbatterier, som også er oppladbare, er betegnet som mindre farlig, men ingenting tyder på at disse er unntatt de nye reglene.

Fordi man ønsker å ivareta passasjerenes sikkerhet, iverksettes nå nye regler for transport av oppladbare batterier. Det er USAs transportdepartement som skriver dette på egen hjemmeside. Det blir riktignok tillatt å ta med seg batterier dersom de befinner seg i et elektronisk apparat, eller som håndbaggasje dersom de befinner seg i plastposer.

Vanlige elektroniske artikler som kamera, mobil, og de fleste laptoper som bruker litiumbatterier, er fremdeles tillatt i håndbagasje og innsjekket bagasje. Den nye regelen begrenser antall tilleggsbatterier du kan ha. Fra nå av blir det kun mulig å ha med maksimum to gjenoppladbare reservebatterier som må ligge i hver sin lukket plastpose.

Kommer snart
Sett i lys av at det for øyeblikket er tillatt med brenselscellepatroner, som vi har skrevet om i denne artikkelen, kan vi nesten regne med at det også vil komme restriksjoner til disse.

Nye sikkerhetstips rundt hvordan du best kan oppbevare batteriene skal finnes på http://safetravel.dot.gov.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen