Batteriet som går på vann

Alternativ tekst mangler

Den japanske oppfinneren Susumu Suzuki hevder å ha oppdaget en batteritype med vann og karbon-baserte materialer som hovedingredienser. Suzuki hevder at oppfinnelsen hans vil revolusjonere batterimarkedet i fremtiden.

Oppfinnelsen er i grunn ganske enkel. Batteriets karbon-baserte materialer lades, og selges til en kunde. Men imotsetning til dagens batteri vil ikke batteriene utlades over tid, men kun aktiveres i kontakt med fuktighet.

Denne spesielle egenskapen gjør at Suzuki mener oppfinnelsen hans vil være høyaktuell for batteri som brukes i nødsituasjoner. Både redningsvester og en hel del annet nødutstyr har peilere og lamper innebygget som bruker batteri. I tillegg vil batteriet være høyaktuelt for mobiltelefoner og andre batteriavhengige gjenstander ettersom batteriet, ifølge Suzuki, skal være langt billigere enn dagens batterivarianter.

Ifølge Suzuki er batteritypen svært miljøvennlig også. Batteriene kan gjenvinnes og lades på nytt, noe som nærmest er et krav i tider da miljø blir stadig viktigere. Suzuki hevder også at ytelsen skal være like god som i dagens standard AA-batterier.

Det er uklart om batteriene vil komme i produksjon og hvis så, når de eventuelt dukker opp i butikken.

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen