(Bilde: Tiffen)

Batteridrevet fotolampe

Tiffen introduserer praktisk lyssetting for deg som er på farta.

Ikke alle liker å jobbe med blitslys som spretter frem når man trykker på utløseren; noen foretrekker "det du ser er det du får"-filosofien. Hvis du i tillegg er typen som ofte irriterer deg over at det naturlige lyset ikke alltid er nok eller at lommelykter og andre mobile lyskilder er for upresise, da bør du lese videre.

Tiffen har utviklet Lowel GL-1 Power LED Light, en lampe som øyensynlig er perfekt for fotografer i farta: Lampen er batteridrevet og håndholdt, og man kan justere lysstrålens diameter etter smak og behag, og lysstyrken fra 5 % til 100 %. Produsenten hevder at lyset er veldig jevnt og uten "hot spots". Du kan enten få en assistent til å holde lyset for deg, eller stille inn lampen slik du vil og sette den fra deg, for eksempel på et stativ. Lyset fra lampen er 3000K, eller det som kalles "Tungsten light" i kameraets hvitbalanseinnstillinger.

GL-1 ble introdusert på PDN PhotoPlus Expo (25.-27. oktober), og vil komme for salg i løpet av det lille som er igjen av 2012. Veiledende pris er ikke offentliggjort enda, men produsentene sier at prisen vil ligge på under $800 (cirka 4600 kr).

Les også: Lyssabel som tegner på bildene dine

Kilder:
Photographyblog.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen