Test

Batman Begins

Etter flere år i dvale etter kalkunen "Batman & Robin", bestemte endelig Warner Brothers seg for å restarte franchisen med vår kappekledde venn. Chris Nolan (Insomnia, Memento) ble hyret inn for å regissere galskapen som nå kan skaffes på DVD.

Tilbake til opprinnelsen

Nolan tar oss med tilbake til Batmans opprinnelse, og viser i filmen hvordan Bruce Wayne (Christian Bale) blir Batman (også Christian Bale). Forvandlingen fra å være en lovløs fant i Bhutan til rik playboy med merkelige nattlige vaner utgjør handlingen i første halvdel av filmen. I andre halvdel møter Batman sin læremester fra tiden i Bhutan, Ra’s al Ghul, som nå truer Gotham med total ødeleggelse. På sedvanlig superheltvis må mørkets ridder ordne opp, og på sedvanlig superheltvis ordner alt seg til slutt.

Spe på med et sterkt skuespillerteam med kjente ansikt som Liam Neeson, Gary Oldman, Christian Bale og selveste Michael Caine, en haug med syke spesialeffekter og litt såpeopera-eye-candy for ungdommen (Katie Holmes), og filmen blir en kinosuksess. Det som gjør "Batman Begins" til en usedvanlig bra film, er at den spiller på flere plan enn en vanlig, amerikansk superheltfilm. Regissør Nolan og manusforfatter David S. Goyer har ekspandert den tradisjonelle superhelthistorien til også å utførlig handle om superheltens alter ego, i tillegg til at den belyser hvordan frykt kan kontrollere et samfunn. Ser man på frykt-tematikken minner faktisk denne filmen mer på "Bowling for Columbine" enn Marvel-søskenbarnet "Spider-Man".

Alternativ tekst mangler
Batman er uten tvil den tøffeste gutten i gata.

Bilde

Filmens sterkeste side er riktignok det visuelle fyrverkeriet. Spesialeffektene spruter og hyler mot en, uten at det blir for mye om gangen. Biljakter, luftakrobatikk og tøff nærkamp sniker seg umerkelig gjennom regnbuehinnen og banker løs på synsnerven. Batman Begins fungerer durabelig godt som actionfilm, og det er nettopp på grunn av det visuelle at det går bra. Fra den skitne, slitne visjonen av Gotham til Batmans industrielle leketøy, konseptkunstnerne har tatt seg god tid og lagd en helstøpt visjon som er både troverdig og fornøyelig.

På DVD-en får vi filmen servert i 2.40 widescreen.

Lyd

Musikken i "Batman Begins" er pompøs og mektig, slik superheltlydspor skal være. Veteranen Hans Zimmer (Gladiatoren, Rødt Hav, The Rock) har flere fingre med i spillet her, og leverer varene som bare det. Det som dessverre ødelegger litt opplevelsen for ørene, er hvordan stemmen til Christian Bale plutselig blir hesere og mørkere i det han tar på seg den svarte gummi-drakten. Meningen er sikkert at han skal virke mer dyrisk og tøff, men slik det er gjennomført høres han bare ut som han har strupekreft.

Lydsporet er presentert i 5.1 Dolby Digital.

Batman Begins   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen