Barracuda blir gjerrigere på effektforbruket

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det å tenke miljø er virkelig i vinden for tiden. Finanskrisen har herjet vilt, miljøet blir overbelastet, det er kort og godt politisk korrekt å være miljøvennlige. Seagate følger trenden med sin nye Barracuda LP-serie, LP står da for low power. I tillegg skal over 70 prosent av harddisken være gjenvinnbar. Fokuset på serien skal være lavt effektforbruk, kjøling og stillegående samt en hyggelig pris.

Noe som gjør at serien skiller seg ut er rotasjonshastigheten, den er nemlig på 5900 RPM. Dette er godt under de vanlige 7200 RPM samtidig som de er en del høyere enn det som er vanlig på andre laveffektsharddisker (5400 RPM).

Serien kommer i tre varianter nå i første omgang, nemlig 1, 1,5 og 2 TB. Alle harddiskene har 32 MB cache, gjennomsnittelig forsinkelse på 5,1 ms, søketid ved tilfeldig skriving og lesing på 16 ms. Platekapasiteten er på 500 GB per plate og effektforbruket skal ligge på rundt 5,6 Watt for modellen med 2 TB. Det innebærer at vi kan vente oss litt lavere på de andre modellene som har færre plater.

Enn så lenge er både priser og tilgjengelighet ikke kjent. I statene skal enhetene prises veiledende fra 118 til 358 USD, altså fra rundt 800 kroner og opp til 2500 kroner.

(Kilde: Seagate)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen