musicwizard_topp

Barnevennlig for Mac

SAN FRANCISCO (Hardware.no): Programmer for barn og spill er vel to av de gruppene som ikke har blitt prioritert høyest når det kommer til OS X-plattformen. På Macworld denne uken var det likevel et noen gode eksempler på at dette er på bedringens vei.

Vi har kikket på et par gode progammer for deg som har både Mac og barn.

Doozla

Dette er et tegneprogram gjort uhyre enkelt og elegant. Doozla er delt opp i fire deler, "Coloring in", "Draw on Background", "Webcam Drawing" og "Drawing". Enkelt forklart kan man enten legge farger på noe, man kan tegne på ferdige bakgrunner, man kan ta bilder og fargelegge og legge til ting på bildet og man kan tegne helt fra bunnen av.

En av de fine tingene med Doozla er at alt lagres i SVG-formatet og vektoriseres. Det vil si at strekene ikke blir hakkete og har 4-åringen din laget en rar, fin eller morsom tegning, kan du skrive den ut i størrelse med en vegg uten at tegningen vil pikseleres.

Startskjermen (på bildet over) kan også låses slik at barna kan bruke de forskjellige områdene, men ikke gå ut av programmet. Slik sikrer du deg mot at barna tuller rundt på maskinen og gjør noe de ikke burde gjøre.

Doozla er tilgjengelig på Plasq.com/Doozla.

Piano Wizard

Vanligvis faller jeg ikke for salgstriks, men gikk rett i fella da dama i boden fra "Music Wizard" spurte om hva jeg sa hvis hun sa hun kunne få meg til å spille Beethoven på piano på under ti minutter. Jeg sa, ettersom jeg så vidt har rørt ved et eneste instrument hele mitt liv, at det trodde jeg ikke på. Dama smilte og gned seg i hendene.

Ti minutter senere spilte jeg Beethoven på piano.

Det er påvist at barn som spiller et instrument har høyere IQ og en større hjerne enn andre barn. Ved hjelp av et USB-keyboard et opplæringsopplegg lærer du steg-for-steg å spille piano. Det begynner med enkle låter og enkelt brukergrensesnitt (som en barneversjon av Guitar Hero), og ender opp med at man faktisk i mer eller mindre grad å lese noter.

Målet med programmet er også å få deg over på et ordentlig piano med det du har lært som basis. Det hele ser ganske så lovende ut.

Finn ut mer om Piano Wizard her.

Macworld

Hardware.no har vært tilstede på Macworld i San Francisco hele uken. Få med deg nyhetene her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen